Politie Drenthe

Zaterdag

Provincie Drenthe, 27-02-2010

Vrouw komt om het leven bij ongeval

COEVORDEN Op zaterdagmorgen rond 7.00 uur raakte een auto te water aan het Stieltjeskanaal in Coevorden. Bij dit ongeval kwam een 51-jarige vrouw uit Stieltjeskanaal om het leven. De hulpverleners hebben nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. De oorzaak van het ongeval is nog niet bekend.

Politie zoekt getuigen van overval

ROLDE De politie is op zoek naar getuigen van een overval op een supermarkt aan de Grolloërstraat in Rolde die plaatsvond op zaterdagmorgen 27 februari omstreeks 9.20 uur. Ten tijde van de overval waren meerdere medewerkers in de supermarkt aanwezig. Onder bedreiging werd van één van hen een niet nader te noemen geld afgenomen. Niemand raakte gewond. De daders vluchtten in een blauwe Ford Escort in de richting van Assen. Het zou gaan om twee blanke mannen. Eén van de daders droeg een zwarte jas en de andere man droeg een groene/blauwe trui. Ongeveer een half uur na de overval werd de vluchtauto aangetroffen op een bedrijventerrein aan de Wagenmakersstraat in Assen. De auto was in de brand gestoken. De politie heeft nog niemand aangehouden. Mensen die beschikken over meer informatie worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. De politie werkt met tien medewerkers aan deze zaak.

Hennepkwekerij aangetroffen
ASSEN De politie heeft vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen in een woning aan de Merwedestraat in Assen. In de woning zijn 256 hennepplanten aangetroffen. De stroom werd illegaal afgenomen. De planten zijn meegenomen voor vernietiging. De politie heeft nog niemand aangehouden. Nader onderzoek volgt. (BVH 2010012035)

Rijden onder invloed
HOOGEVEEN Agenten hebben vrijdagavond een 42-jarige snorfietser uit Hoogeveen aangehouden aan de Buizerdlaan in Hoogeveen wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 260 ugl. Tegen de snorfietser is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2010012037)

MEPPEL De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag een 18-jarige snorfietser uit Meppel aangehouden op de Woldstraat in Meppel wegens het rijden onder invloed. De verdachte blies op het bureau 350 ugl. Tegen hem is verbaal opgemaakt. (BVH 2010012038)

BEILEN Agenten hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag een 37-jarige man uit Hoogeveen aangehouden aan de Eursing in Beilen wegens het rijden onder invloed. De man blies op het bureau 340 ugl. Hij kreeg een proces-verbaal. (BVH 2010012049)

HOOGEVEEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 16-jarige jongen uit Pesse aangehouden aan de Kanaalweg in Hoogeveen wegens het rijden onder invloed. De bromfietser die zonder verlichting reed, ging er bij het zien van de politie vandoor. Op de Kanaalweg reed de verdachte door het rode verkeerslicht. Kort daarna besloot de jongeman toch te stoppen. Bij controle bleek de jongen te veel te hebben gedronken. Op het bureau blies jij 360 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt. (BVH 2010012053)

Rijden zonder rijbewijs
ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een 23-jarige vrouw uit Assen aangehouden aan de Roerdompstraat in Assen. De bestuurster viel op door haar rijgedrag. Agenten besloten de vrouw staande te houden voor een verkeerscontrole. Zij bleek niet in het bezit van een rijbewijs. Tegen de verdachte is verbaal opgemaakt. (BVH 2010012056)

Drie mannen aangehouden wegens mishandeling en bedreiging ASSEN De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie mannen aangehouden aan de Henriette Ronnerstraat in Assen. Een 44-jarige man uit Assen zou zijn 22-jarige zoon hebben geslagen. De 22-jarige jongeman uit Assen zou kort daarvoor zijn 20-jarige zusje hebben geslagen. Toen agenten de 44-jarige man wilden aanhouden verzette hij zich hevig. Bij de aanhouding is gebruik gemaakt van pepperspray. Een 18-jarige jongen uit Assen bemoeide zich met de aanhouding en kwam dreigend op een agent af. De drie mannen zijn aangehouden en ingesloten voor verhoor. (BVH 2010012040)

Brand en vernieling bij apotheek en kinderdagverblijf

HOOGEVEEN In de nacht van vrijdag op zaterdag is brand ontstaan in een afvalcontainer aan de Citroenvlinder. De brandweer heeft de brand geblust, maar kon niet voorkomen dat de ramen van de naastgelegen apotheek beschadigd raakten door de brand. Bij het nabijgelegen kinderdagverblijf is een aantal ruiten vernield. De politie doet nader onderzoek. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900-8844. (BVH 2010012050)

Brand in schuur

NIEUWEDIEP in de nacht van vrijdag op zaterdag rond 4.00 uur woedde brand in een schuur aan de Nieuwediep in Nieuwediep. Een aantal gasflessen kwam tot ontploffing, maar gelukkig raakte niemand raakte gewond. De schuur lag naast de woning. De politie doet nader onderzoek naar de toedracht. (BVH 2010012059)

Uitslaande brand in schuur en woning

EMMER COMPASCUUM Vrijdagavond is een brand geweest in een schuur aan de Runde ZZ in Emmer Compascuum. Het ging om een uitslaande brand die oversloeg naar de naast gelegen woning.Niemand raakte gewond. In de schuur zat asbest. De omwonenden zijn daarom gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. De weg is afgezet voor het verkeer. De gemeente ruimt de asbest op en doet over dit ogedeelte de voorlichting naar omwonenden en media. De oorzaak van de brand is niet bekend.

Man aangehouden wegens vernieling
EELDE Agenten hebben vrijdagmiddag een 44-jarige man uit Hoogezand aangehouden op verdenking van vernieling van diverse goederen bij een woning aan de Hemstukken. De oorzaak zou in de relationele sfeer liggen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. (BVH 2010012006)

Bestemd voor de media

Wilt u in contact komen met de dienstdoende persvoorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen van maandag tot en met vrijdag van 07.30 tot 16.00 uur en op zaterdag en zondag van 08.00 tot 13.00 uur.