Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 27-02-2010

Onderzoek naar menselijke resten in Steenbergen

STEENBERGEN: Medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) zijn vandaag, zaterdag 27 februari, samen met Technisch Rechercheurs onderzoek aan het doen op een terrein aan de Burg. van Loonstraat. Daar werden gisteren tijdens archeologische opgravingen de stoffelijke resten bloot gelegd van naar nu blijkt zeker zeven mensen. De eerste bevindingen van deskundigen ter plaatse geven aan dat vermoedelijk na 1950 de menselijke resten daar zijn herbegraven en wellicht van voor 1900 dateren. De chef van het onderzoeksteam van de recherche heeft met de officier van justitie overlegd. De bevindingen geven geen aanleiding om een strafrechterlijk onderzoek te starten.

Het gaat om een terrein dat bouwrijp gemaakt wordt. Archeologen doen daar onderzoek. Tijdens de werkzaamheden werden delen van menselijke skeletten aangetroffen op ongeveer 40 centimeter onder het maaiveld. Het terrein werd vannacht onder politiebewaking gesteld.

Dronken bestuurder van de weg gehaald

ROOSENDAAL: Agenten zagen vrijdagmiddag rond 17.00 uur een auto rijden op de Kloosterstraat die bij de kruising geen voorrang gaf aan het verkeer dat van links kwam, hierdoor ontstond bijna een ongeval. Ook droeg de bestuurder geen autogordel. De dienders gaven hem op de Parklaan een stopteken. Hij bleek onder invloed van alcohol te zijn.. Hij blies 845 ugl, bijna vier keer het toegestane maximum van 220 ugl. De automobilist moest zijn rijbewijs inleveren.

Verwarde vrouw dreigt met messen

STEENBERGEN: De politie heeft vrijdagmiddag in een woning pepperspray moeten inzetten om een verwarde agressieve 37-jarige vrouw onder controle te krijgen die met messen dreigde. De agenten waren ter plaatse gevraagd door medewerkers van de GGZ in verband met een gedwongen opname van de vrouw. In de woning bleek betrokkene 6 slagersmessen in haar handen te hebben. Ze gaf aan niet mee te gaan en maakt stekende bewegingen naar de dienders en hulpverleners. Nadat er pepperspray was ingezet, kon de vrouw overmeesterd worden en middels een ambulance worden overgebracht naar een gespecialiseerde
instelling.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-02-2010 13:34 | © Regio Midden en West Brabant |