Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 27-02-2010

Politie onderzoekt overval op woning in Wernhout

WERNHOUT: Vannacht is omstreeks 04.30 uur een 66-jarige bewoner van een pand aan de Wernhoutseweg overvallen. Het slachtoffer raakte daarbij gewond en ligt nu in het ziekenhuis. De daders hebben vermoedelijk alleen een gering geldbedrag buit gemaakt.

Vannacht werd omstreeks 04.40 uur een overval gemeld in Wernhout. Voor zover nu duidelijk drongen ten minste drie mannen een woning aan de Wernhoutseweg binnen. Zij sloegen aan de achterzijde een klepraam in. In de slaapkamer kwam het tot een confrontatie met de 66-jarige bewoner die werd bedreigd, geschopt en geslagen. Het slachtoffer sloeg een raam van de slaapkamer in met de bedoeling daar langs te vluchten. Zo ver kwam het echter niet. Vermoedelijk zijn de daders vanwege dit glasgerinkel op de vlucht geslagen. Over hun vluchtroute en vervoermiddel zijn nog geen bijzonderheden bekend.

Gezochte delinquent gebruikt vervalste papieren van andere gezochte

BREDA: Het Joint Hit Team heeft vrijdagavond tijdens een actie omstreeks 19.00 uur op de Stationsweg een 39-jarige Bosniër
aangehouden die niet teruggekeerd was van verlof uit een Huis van Bewaring en die bovendien nog twee andere onherroepelijke straffen van gezamenlijk 180 dagen heeft open staan. De man is ingesloten.
Aanvankelijk dachten de agenten met een andere gezocht man te maken te hebben. Aan het bureau bleek echter dat de papieren van de man vervalst waren en dat hij van verschillende aliassen gebruik maakt.

De gezochte man toonde tijdens de controle aan de agenten een Sloveens paspoort en rijbewijs. De gegevens hiervan werden via de
Gemeenschappelijke Meldkamer gecontroleerd. De man bleek nog zeven dagen gevangenisstraf te hebben open staan en werd daarom meegenomen naar het bureau. Daar bleek echter dat de documenten vals waren. Nader onderzoek leverde op dat het om een gezochte 39-jarige man ging die niet teruggekeerd was uit het Huis van Bewaring en daarnaast nog een half jaar gevangenisstraf had open staan. De politie gaat de man nu ook vervolgen voor valsheid in geschrifte. Verder wordt de inhoud van de tassen onderzocht die de man met zich voerde. De politie vermoedt dat hier van diefstal afkomstige zaken tussen zitten.

Vier arrestaties tijdens horecadienst in Breda

BREDA: De horecadienst van de politie heeft vannacht in het Bredase uitgaanscentrum vier arrestaties verricht. Het begin van de dienst verliep erg rustig, later op de nacht werden toch nog enkele
incidenten gemeld. Een medewerker van een café aan de Schoolstraat raakte omstreeks 03.05 uur onwel tijdens het aanvullen van fusten bier. Kennelijk kwam er koolmonoxide vrij waardoor hij onwel raakte en vervolgens zijn hoofd stootte aan een bierfust. Hij werd door collega's aangetroffen. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De Arbeidsinspectie is in kennis gesteld.

Een 17-jarige knul uit St. Willebrord werd vannacht omstreeks 02.05 uur aangehouden op de Visserstraat in verband met een mishandeling. Hij zou op straat tijdens een vechtpartij een 22-jarige Tilburger die tussenbeiden kwam in het gezicht hebben geslagen. Het slachtoffer liep een dik linkeroog op en moest zich in het ziekenhuis laten behandelen. Hij deed aangifte. De verdachte verklaarde dat er een vechtpartij was ontstaan nadat enkele stappers gebaren hadden gemaakt naar zijn vriendin.

Omstreeks 03.50 uur werden op de Haven nog drie stappers, twee mannen uit Made (20 en 28 jaar) en een 23-jarige man uit Geertruidenberg. Zij waren betrokken bij een opstootje en voldeden niet aan de vordering van de agenten om weg te gaan.

Verkeerscontroles in Breda, Baarle-Nassau, Ulvenhout en Chaam

BREDA / BAARLE-NASSAU / ULVENHOUT / CHAAM: De politie van het team Zuid-Oost heeft vrijdagavond op diverse locaties in het werkgebied verkeerscontroles gehouden. Daarbij werden 20 bekeuringen uitgedeeld. De agenten van het team en hun collega's van de Noodhulp richtten controleposten in op de Mgr. Hopmanstraat en de Loevesteinstraat in Breda,. de Sportlaan in Baarle-Nassau, de Dorpstraat in Ulvenhout en de Dorpsstraat in Chaam.

Totaal resultaat voor het gehele gebied:


-1 maal onnodig claxonneren


-2 maal niet stoppen voor rood verkeerslicht


-5 maal overschrijden van de maximum snelheid van 50km/uur Hoogst gemeten 68km / uur.


-4 maal voor het niet dragen van de autogordel.


-1 maal niet juiste verlichting voeren


-1 maal meer personen dan zitplaatsen


-1 maalniet handsfree bellen


-4 maal geen kentekenbewijs ter controle aanbieden


-1 maal mistlampen voeren aan de voorzijde.

Rijbewijs kwijt na forse snelheidsovertredingen

BREDA: een 34-jarige Bredanaar is vrijdagavond omstreeks 20.00 uur zijn rijbewijs kwijt geraakt na een forse snelheidsovertreding op de Graaf Engelbertlaan. Hij reed met zijn auto zo bleek uit de laser, gecorrigeerd 100 km / uur terwijl slechts een snelheid van 50 km / uur is toegestaan. Een 48-jarige man uit Hoeven is tijdens deze controle ook zijn een roze papiertje kwijt geraakt. Deze automobilist werd geklokt op 107 km / uur.

PRINSENBEEK: Een 26-jarige Hagenaar reed veel te hard over de A16 met zijn auto. Hij reed met een gecorrigeerde snelheid van 167 km / uur op een gedeelte waar 100 is toegestaan. De snelheid werd vastgesteld door een motoragent die op een onopvallende dienstmotor surveilleerde.

Dronken bestuurders moeite met nemen rotonde

RIJSBERGEN: Vrijdagavond is op de Ettenseweg omstreeks 23.45 uur een
36-jarige Oosterhouter betrapt op het rijden onder invloed. De dronken scooterrijder was op de rotonde nabij het tankstation onderuit gegaan. Hij had naar eigen zeggen de bocht te scherp genomen. Hij blies 850 ugl, terwijl 220 ugl maximaal is toegestaan. Hij verklaarde niet bekend te zijn met het feit dat wanneer men alcohol nuttigt dit invloed heeft op de rijvaardigheid. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

ULVENHOUT: Ook een 23-jarige man uit Alphen had vannacht moeite met het nemen van een rotonde. Agenten zagen dat de automobilist op de Chaamsebaan op de rotonde tegen het verkeer inreed. De beginnend bestuurder blies 230 ugl.

Vlam in de pan

BREDA: De brandweer heeft gisteravond de voordeur van een flatwoning aan de Jan Darkennisstraat geforceerd omdat er brandlucht uit de woning kwam en een alarm overging. Ter plaatse bleek dat in de woning, die op de begane grond is gesitueerd, nog een pannetje op het vuur stond. Een brandweer man heeft het pannetje in de achtertuin gelegd. In de woning is alleen sprake van rookschade. De bewoners waren niet thuis. Een klusbedrijf heeft de voordeur gerepareerd.


Laatst gewijzigd 27-02-2010 12:33 | © Regio Midden en West Brabant |