GroenLinks Geertruidenberg


GroenLinks organiseert De Markt voor de Toekomst


Zaterdag 27 februari 2010 van 11.00 - 15.00 uur organiseert GroenLinks een markt met als titel: "De markt voor de toekomst: duurzaam en biologisch". De markt zal gehouden worden op het Heereplein op het parkeerterrein voor de HEMA. De markt voor de toekomst staat geheel in het teken van duurzame of biologische producten, levensmiddelen en techniek.

Loopt u al een tijdje rond met de gedachte op een duurzame manier te willen gaan leven en wilt u weten waar uw mogelijkheden liggen? Misschien is de markt van de toekomst dan iets om eens kennis te maken met verschillende manieren van een duurzame manier van leven.

Diverse vertegenwoordigers uit de wereld van de biologische en duurzame ( voedsel) productie nemen deel.

Biologische producten zorgen voor een schoner milieu, zijn vrij van genetische manipulatie, smaken vaak beter en zijn beter voor je gezondheid. Biologische en/of streekproducten zijn gunstig voor het klimaatbeleid. U kunt kennis maken met producten van reformhuis Broeders uit Oosterhout; biologische geitenkaas en groente van Jan Meijs uit Waspik; brood van de bio bakker van de Westen uit Waspik; faire traid bananen en GIJS streekproducten van de Plus.

De manier waarop wij met energie omgaan, bepaalt direct hoeveel CO2 we uitstoten. Onze overmatige uitstoot van CO2 is de belangrijkste veroorzaker van klimaatverandering door het versterkte broeikaseffect. CO2 ontstaat bij de verbranding van fossiele brandstoffen, nog steeds verreweg onze belangrijkste energieleverancier. De huidige hoge concentraties broeikasgassen zorgen voor de opwarming van de aarde. Dit geeft een ander klimaat en bedreigt het leven van mens en natuur. Het is van belang om het gebruik van fossiele brandstoffen drastisch terug te dringen. Hierbij valt een hoop winst te halen uit onze omgang met energie. We hebben Essent aangetrokken om te laten zien met welke biomassa nu gestookt wordt om groen stroom op te wekken. En Essent brengt een aantal elektrische auto's en scooters mee. Wellicht zit er een ritje voor u in!

Het is de eerste keer dat een dergelijke markt wordt gehouden in de regio. En wij hopen dat het niet de laatste keer is. U kunt producten uitgestald zien liggen, uitleg vragen, proeven, kopen. Kortom u bent van harte uitgenodigd om informatie en inspiratie te komen halen om waardevolle keuzes te maken voor uzelf en al het leven om u heen.

Tot zaterdag 27 februari 2010!