Ingezonden persbericht


Persbericht voor plaatsing per 27-02-2010

'Beste Bibliotheek van Nederland' zoekt directeur
DOK start zoektocht naar de 'beste directeur' via bestedirecteur.nl

Via bestedirecteur.nl start vanaf zaterdag 27 februari de zoektocht naar een nieuwe directeur voor DOK. De Delftse mediatheek, die in december 2009 werd uitgeroepen tot 'Beste Bibliotheek van Nederland', zoekt per direct naar een gedreven opvolger voor de in juni uittredende directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer.

DOK won afgelopen jaren vele nationale en internationale prijzen voor de innovatieve producten en diensten die zij ontwikkelde, van 'voorlezen aan baby's' tot het toepassen van de allernieuwste touchscreentechnologie. Als Library Concept Center zoekt zij 'best practices' uit heel de wereld en deelt die via videoreportages.

Tegelijkertijd neemt DOK haar functie als openbare bibliotheek en 'huiskamer' van Delft zeer serieus. DOK heeft drie locaties waar boeken, muziek, films, games en kunst uitgeleend worden. Allerlei Delftse culturele én maatschappelijke instellingen werken nauw met DOK samen en er is altijd wat te beleven. Een uitgebreid activiteitenaanbod voor de allerkleinsten, minder goede lezers, actieve ouderen, muziekliefhebbers en alle groepen daartussen. De ambitie is om innovatief en baanbrekend te blijven op het vlak van educatie, mediawijsheid en brede informatievoorziening.

Op de website www.bestedirecteur.nl wordt niet alleen aan potentiële kandidaten, maar aan iedere geïnteresseerde uitgelegd wat DOK doet en wie zij is. Interactieve informatie door middel van foto's, video's en diverse online media scheppen een compleet beeld. Ook roept DOK iedereen op mee te praten over de wijze waarop de sollicitatieprocedure wordt vormgegeven. Zij hoort graag ieders ideeën over de toekomst van de mediatheek in Delft en welke rol de nieuwe directeur daarin dient te spelen.

Reageren op de functie kan tot 15 maart. Daarnaast blijft DOK haar klanten voortdurend informeren over het verloop van de procedure die volgt.

-------

Noot voor de redactie,

Ingezonden persbericht