Belgische Federale Overheid


* Federale stand op Batibouw 2010

Federale stand op Batibouw 2010

Datum: 24 februari 2010

Batibouw loopt van 27 februari tot 7 maart 2010 op de Heizel in Brussel. Op Batibouw 2010 staat een federale stand met volgende overheidsdiensten:

* de FOD Binnenlandse Zaken

* de FOD Financiën

* de FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu

* de FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie

Eén stand, vier informatiebronnen

Op één grote stand (Stand 17 in het Adviespaleis) zetten deze vier FOD's de burger centraal: u krijgt er alle mogelijke informatie en preventietips over veilig, gezond, energiezuinig en budgetvriendelijk of fiscaal voordelig wonen.

Het gaat meer bepaald om preventietips en inlichtingen over onder andere normen bij bouwen en renoveren, over het beveiligen van uw huis tegen brand of inbraak, over gezond en energiezuinig wonen én over belastingsvoordelen. Specialisten in onder meer preventie en financiën zullen aanwezig zijn op de stands.

Wat heeft de federale stand u te bieden?

Bij de FOD Binnenlandse Zaken kunt u informatie krijgen over brandpreventie, diefstalpreventie en over fiscale aftrekbaarheid van bepaalde veiligheidsinvesteringen.

De FOD Volksgezondheid, Veiligheid van de Voedselketen en Leefmilieu heeft aandacht voor mogelijke vervuilende stoffen in uw huis en voor apparaten en materialen die energie vreten.

De FOD Financiën legt de nadruk op de verschillende fiscale incentives (premies) om energievriendelijk te bouwen of te investeren en info over allerlei belastingsvoordelen. Bij specialisten van btw en kadaster kunt u terecht met al uw vragen.

De FOD Economie, KMO, Middenstand en Energie geeft informatie over de normen voor bouwmaterialen, over controle op elektrische installaties en dergelijke en over duurzame energie (besparen op energie).

Breng uw plan mee

Als u informatie wilt over inbraak- of brandpreventie kunt u zelfs een plan of foto's van uw huis meebrengen. De specialisten van Algemene Directie Preventie en Veiligheid van de FOD Binnenlandse Zaken kunnen dan nog beter uitleggen welke maatregelen u best neemt om u zo goed mogelijk te beveiligen.