GroenLinks Maastricht



Woensdag 24 februari 2010, 18:33u - Gerdo van Grootheest
Mergelweg in weekenden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer!

Jarenlang heeft GroenLinks dit onderwerp op de agenda gezet en nu is het gelukt!
De Mergelweg in Maastricht wordt bij wijze van proef in de weekenden afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De proef gaat in op zaterdag 27 februari en eindigt in het weekend van 31 oktober. De afsluiting vindt plaats door plaatsing van een paal op de grens van Kanne en Maastricht. De paal wordt zaterdags om 12.00 uur geplaatst en zondags om 21.00 uur weer weggehaald.
Landbouwvoertuigen kunnen via een sluis langs de weg wel nog passeren. Het autoverkeer kan rijden via de Cannerweg en de Bieslanderweg.

De afsluiting van de Mergelweg is een actiepunt uit het Fietsplan van de gemeente Maastricht.
De Mergelweg is in de weekenden een drukbereden route door recreatieve fietsers.
De afsluiting is afgestemd met de buurtkaders St Pieter, Villapark, Jekerdal en Biesland, de ondernemersvereniging van de buurt en de gemeente Riemst. Gedurende de proef worden de verkeerseffecten gemeten en ook de tevredenheid van bewoners, recreanten en ondernemers. Na de proef vindt een evaluatie plaats met betrokken partijen. Naast deze proef zal de gemeente Maastricht snelheidsbeperkende maatregelen nemen om de Mergelweg minder aantrekkelijk te maken voor sluipverkeer tijdens de ochtendspits.