Waterschap Dommel

samenwerkingsovereenkomst met WNLB

Ondertekening samenwerkingsovereenkomst Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel, Waterschap De Dommel en Gemeente Boxtel

Zaterdag 27 februari ondertekenen wethouder Ger van de Oetelaar van de gemeente Boxtel, loco-watergraaf Tiny Arts van Waterschap De Dommel en voorzitter Marco Meihuizen van de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel (WNLB) een samenwerkingsovereenkomst monitoring en advies natuurwaarden én beheer en onderhoud Dommel door Boxtel.

Locatie: Recreatieplas De Langspier, Molenwijkseweg 5c te Boxtel.

Het programma begint om 10.30 uur.

In de samenwerkingsovereenkomst zijn afspraken vastgelegd over de monitoring van de natuurontwikkeling, het geven van advies en over enkele beheers- en onderhoudstaken vóór en ná de uitvoering van het project Dommel door Boxtel. De werkgroep nam hiervoor het initiatief. Waterschap en gemeente willen graag met de WNLB samenwerken.

Dommel door Boxtel

Uitgangspunten voor de werkafspraken zijn de beleidsdoelen van Waterschap De Dommel en de Gemeente Boxtel en specifiek de doelstelling van het plan Dommel door Boxtel. Naast het baggeren van de Dommel betreft dit beekherstel, inclusief het opheffen van barrières voor de vismigratie, en de realisatie van een ecologische verbindingszone tussen het Dommeldal ten zuiden van Boxtel en het Beerzedal in het westen. De werkgroep start nu samen met het waterschap een projectmonitoring op, waarin de waterkwaliteit en natuurontwikkelingen gevolgd worden. Later zullen de afspraken uitgebreid worden met afspraken over het beheer en onderhoud.

In de wekelijkse berichtgeving in het Brabants Centrum over de voortgang van het project Dommel door Boxtel zal ook regelmatig worden bericht over de natuurontwikkelingen en de werkzaamheden die de Werkgroep Natuur- en Landschapsbeheer Boxtel, samen met het waterschap in dit kader uitvoert.