Politie Midden- en West Brabant
Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 27-02-2010

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht in Oosterhouts uitgaanscentrum

OOSTERHOUT: De politie heeft tijdens het horecatoezicht in het Oosterhoutse uitgaanscentrum vrijdagavond en vannacht drie arrestaties verricht.

Agenten hebben vannacht omstreeks 02.40 uur op de Mathildastraat een 49-jarige Oosterhouter aangehouden. De verdachte schopte met zijn rechterbeen een agent tegen diens linkeronderbeen. De diender was op dat moment bezig met het geve van een bekeuring. Hij vorderde de Oosterhouter om door te lopen. De verdachte gaf daar echter geen gevolg aan, waarna hij door de agent werd weggeduwd. Op dat moment werd de diender door de verdachte geschopt. De verdachte werd onder verzet aangehouden. De agent heeft aangifte gedaan van mishandeling.

Eerder werd vannacht rond 01.45 uur op de Markt ook nog een 30-jarige Oosterhouter aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering te vertrekken. De dronken man was uit een café gezet en wilde opnieuw naar binnen gaan. Zijn vrienden probeerden hem van gedachten laten veranderen, maar ook dat had geen effect.

Vrijdagavond werd omstreeks 23.45 uur een 48-jarige Oosterhouter aangehouden nadat hij zijn oud-collega waarmee hij was gaan stappen had mishandeld. Het slachtoffer een 23-jarige man uit Teteringen, vertelde dat hij in een café ruzie had gekregen met zijn stapmaat omdat hij naar een andere horecazaak wilde en zijn vriend niet. De verdachte had hem, zo verklaarde hij in zijn aangifte, bij de keel gepakt en tegen de gevel van het café gegooid. Ook had hij een harde klap in zijn gezicht gekregen en was hij in zijn buik gestompt. Het slachtoffer heeft zich op de huisartsenpost laten behandelen.

Automobilisten kijken te diep in het glaasje

OOSTERHOUT: Een 24-jarige man uit Rijen is vannacht omstreeks 03.30 uur betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist was betrokken bij een materieel verkeersongeval op de Beneluxweg. Hij blies 365 ugl, terwijl 220 ugl. Als maximum is toegestaan. Tegen de Rijenaar wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ook in Raamsdonksveer werd gisteravond rond 23.30 uur op de
Kasteellaan nog een automobilist, een 71-jarige man uit die plaats, aangehouden. Hij blies 465 ugl. Hij werd aan de kant gezet omdat hij slingerde en een voorrangsfout maakte. Het CBR is in kennis gesteld omdat de verdachte in 2008 ook al voor hetzelfde feit is aangehouden.

Tanken zonder te betalen levert proces-verbaal voor diefstal op

WIJK EN AALBURG: De politie heeft vanmorgen met toestemming van de officier van justitie buiten heterdaad, in zijn woning een 20-jarige man aangehouden die verdacht wordt van het tanken zonder te betalen. De verdachte wordt diefstal van benzine ten laste gelegd, Hij heeft inmiddels bekend dat hij met zijn auto op maandag 22 februari jl. naar een tankstation in Giessen was gereden. Daar had hij getankt (ter waarde van 50 euro) en was vervolgens weggereden zonder te betalen. Om het personeel daar te misleiden, had hij het laatste cijfer van het kenteken op de plaat afgeplakt, zodat deze niet zichtbaar was. De politie van het team Altena kwam de auto en verdachte door de
opgenomen camerabeelden en door recherche onderzoek toch op het spoor. Er wordt proces-verbaal opgemaakt.

Verduisterde bromfiets weer terecht

WAALWIJK: een motoragent heeft vrijdagmiddag na een achtervolging op de Mr. Van Coothstraat een 32-jarige man uit Waspik die op een gesignaleerde bromscooter reed aangehouden.

De motorrijder van de politie zag de verdachte rijden op de Sint Antoniusstraat. Hij vroeg het kenteken op bij de meldkamer. De scooter bleek gesignaleerd te staan voor verduistering. De agent zette de achtervolging in en zag dat de verdachte op de kruising Stationsstraat / Noorder Parallelweg door het rode licht reed. Hij reed vervolgens door bosschages en struiken spookrijdend de parallelweg op.
Uiteindelijk achterhaalde politieman de scooter op de Mr. Van
Coothstraat.

De verdachte gaf toe dat hij de brommer van de eigenaar geleend had, maar deze nooit meer had terug gegeven. Door de rechtmatige eigenaar, een 43-jarige vrouw uit Raamsdonk was op 5 februari jl. aangifte gedaan van verduistering. Zij verklaarde dat haar zoon de bromfiets aan de verdachte had geleend en maar dat die de tweewieler nooit meer had terug gebracht. Ze wist zelf niet waar hij woonde. De verdachte bleek ook nog gesignaleerd te staan voor het betekenen van een vonnis en voor het afstaan van DNA.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 27-02-2010 15:07 | © Regio Midden en West Brabant |