KRO

Karin bezoekt deelnemers KRO's Rode Kamer: hoe gaat het nu?

Uitzenddatum: 27/02/2010

Karin bezoekt een aantal van de deelnemers die de afgelopen 8 weken plaats hebben genomen in de Rode Kamer. Hoe is het nu met ze, een aantal weken later?

Zo neemt Karin een kijkje bij Sylvia uit de eerste aflevering. De angst voor onweer beheerste haar leven achttien jaar lang: dag en nacht volgde zij het weerbericht, 's zomers kwam zij nauwelijks meer buiten en ze ging nooit verder dan vijf kilometer van huis, doodsbang dat een onweersbui haar zou overvallen. Bij het eerste gerommel sloot Sylvia zich op in het toilet met een handdoek over haar hoofd en zelfs een onweersbui op televisie kon ze niet aan. De oproep voor KRO's Rode Kamer deed haar besluiten deze allesoverheersende fobie eindelijk aan te pakken. Hoe gaat het nu met haar?

Ook bezoekt Karin beide deelnemers uit aflevering 3, Mia en Bé. Mia (57) zag op jonge leeftijd haar broertje uit het raam vallen en sterven en had sinds die tijd last van een emotionele blokkade. De 44-jarige Bé kon maar niet voor zichzelf kiezen. Hij gaf zich op voor KRO's Rode Kamer omdat hij zijn eigen leven wilde vormgeven - niet hoe anderen het zien, maar hoe hij dat zelf wil.

Rob (aflevering 5) is 61 jaar en heeft al bijna 40 jaar last van dezelfde nachtmerrie. Het beheerste regelmatig zijnnachten en isoleerde hem omdat hij niemand tot last wilde zijn.Hij had van alles geprobeerd om van de nachtmerries af te komen. Alles, behalve praten over zijn verleden. Rob heeft een heftig leven achter de rug en heeft dat nooit verwerkt. Nu, na al die jaren, besloot Rob in de Rode Kamer te vertellen wat hij heeft meegemaakt, om zoeen eerste stap te zettennaar een rustige nacht.

Tot slot zoekt Karin de 45-jarige Petra op, uit de tweede aflevering. Petra was altijd erg bang om controle te verliezen, kwam al twintig jaar liever niet buiten en kon daarom bepaalde dingen niet doen. Petra houdt veel van muziek, wil graag naar concerten en dolgraag naar Portugal, maar ze kreeg het maar niet voor elkaar deze dromen waar te maken.

KRO's Rode Kamer, zaterdag 27 februari om 20.15 uur op Nederland 2