Ingezonden persbericht


Sudetenland en Silezië : wandelingen met een historische achtergrond

Bert van Kampen van Aktief sro vertelt over het Tsjechisch - Pools wandelgebied tussen Reuzengebergte en Adelaarsgebergte en de rijke geschiedenis van Middeneuropa

Sporen uit het verleden langs de wandelroute, een fundament, een oude waterput, een fruitboom, een heuvel midden op het land, een kruis, een statie, een kapelletje op een verlaten plek, huizen met Duitse opschriften, een kerkhof met veel Duitstalige grafstenen.

Lopend door deze streek kwamen bij ons steeds weer een aantal vragen, zoals : waarom zien de huizen er vervallen uit, wonen er mensen in de grote gebouwen, boerderijen, of staan ze leeg? Maar ook: wat een mooi gedecoreerde gebouwen, wat een kleurrijk plein in Broumov, is het hier rijk geweest?

Dit prikkelde onze nieuwsgierigheid en we begonnen ons meer te verdiepen in de geschiedenis, niet alleen van deze streek, maar ook van Tsjechië en Polen.

Het Tsjechisch Verkeersbureau nodigt u graag uit tijdens de Wandel- en fietsbeurs in de Rai in Amsterdam tot het bijwonen van een korte presentatie op zaterdag 27 februari , aanvang 11.00 uur . Deze presentatie wordt verzorgd door Bert van Kampen van Aktief sro uit Tsjechie.

Wilt u ons even laten weten of wij op uw komst kunnen rekenen?

Met vriendelijke groet,

Lucie Struik




Ingezonden persbericht