Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam


PERSBERICHT

Amsterdam, 25 februari 2010

Stadsdeel De Baarsjes geeft blowverbodsbord weg in loterij

Tijdens de loterij op de 'Baarsjes Bedankt' bijeenkomst van zaterdag 27 februari 2010 geeft Stadsdeel De Baarsjes drie blowverbodsborden weg. Het bord dat begin 2006 nationaal en zelfs internationaal zoveel stof deed opwaaien en zelfs door verzamelaars van straat gestolen werd kan men nu legaal in bezit krijgen.

Bram van Els, deelraadvoorzitter van De Baarsjes, presenteert rond 17.00 uur de gratis loterij 'Alles moet weg', waarin de vele schatten van De Baarsjes eerlijk onder de bewoners worden verloot. Van zilveren Baarsjeslepel, boeken, speelkaarten, speciale borden tot een simpele pen: de spullen gaan terug naar de bewoners, zoals het hoort.

Stadsdeelvoorzitter Godfried Lambriex opent het evenement, waar alle bewoners van De Baarsjes van harte welkom zijn om 14.00 uur. Om 15.00 uur zet wethouder Coos Hoebe namens Stadsdeel De Baarsjes een aantal vrijwilligers in het zonnetje. De Baarsjesband heeft een speciale Baarsjes-CD gemaakt, die om 16.00 uur door wethouder Ab Cherribi wordt gepresenteerd. Tussen de bedrijven door kan men een bezoek brengen aan de tentoonstelling 'Baarsjes Bedankt in Beeld en Geluid'. De bijeenkomst wordt afgesloten met de 'Alles moet weg' loterij en het zingen van een speciaal Baarsjes-afscheidslied.

'Baarsjes Bedankt' is op zaterdag 27 februari van 14.00 tot 18.00 uur in Palet Partycentrum (in Sportplaza Mercator), Jan van Galenstraat 315A.




Stadsdeel De Baarsjes Amsterdam