Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 25-02-2010

SCENARIOSCHRIJVER GER BEUKENKAMP TE GAST BIJ AVRO OPIUM OP RADIO 1

AVRO's cultuurmagazine Opium op Radio 1 komt zaterdag 27 februari, zoals elke week, vanuit Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Publiek is van harte welkom. Tussen 17.30 uur en 19.00 uur komen de volgende onderwerpen aan de orde:


· Scenarioschrijver Ger Beukenkamp en actrice Beppie Melissen over de nieuwe AVRO-dramaserie 'De Troon'. 'De Troon' belicht het leven van de eerste drie koningen van Nederland: Willem I, II en III. Het is een serie over de strijd tussen vaders en zonen, tegen de achtergrond van onze 'vergeten' negentiende eeuw.


· De 80 seconden van Duo Rood Hout. Nienke van der Meulen en Gerben Budding zijn met hun blokfluit en piano pleitbezorgers van de 'onbekende' muziek.


· Live-muziek van de talentvolle singer-songwriter Tim Knol.


· Actrice Olga Zuiderhoek over de voorstelling 'De Caracal', een monoloog naar het boek van Judith Herzberg. Een vrouw aan de telefoon, die wacht op een heel belangrijk telefoontje. Regie van Michiel van Erp.


· In de nieuwe twaalfdelige AVRO-dramaserie 'Bloedverwanten' draait het om een familie die haar geld heeft verdiend in de wereldwijde bloemenhandel. Bloedverwanten gaat over familie. Over de verhouding tussen ouders en kinderen, ex-familie en schoonfamilie. Regisseur Anne van der Linden praat erover.


· Hans Aarsman, columnist van de Aarsmancollectie van de Volkskrant, bespreekt de nieuwste tentoonstellingen en boeken over fotografie.


· In het Gemeentemuseum Den Haag zijn de beroemde jurken van onder andere Chanel, Dior, Lacroix en Gaultier van dichtbij te zien in de overzichtstentoonstelling 'Voici Paris! Haute Couture'. Ook de creaties van eigen bodem van Frans Molenaar, Frank Govers, Fong Leng en aanstormend talent Jan Taminiau zijn tentoongesteld. Taminiau is samen te gast met Louki Boin, voorzitter van de Nederlandse vereniging modejournalisten en oud-hoofdredacteur van Avenue.


· De Virtuele Vitrine met fotograaf Vincent Mentzel.

Presentatie: Hans Smit.

Opiumuitzendingen zijn ook te beluisteren via opiumradio.nl.