Gemeente Emmen


*

Educohof opent haar deuren voor eerste preview

vrijdag 11 december 2009

Villa Lindenhof heropent op 28 februari 2010 haar deuren als het milieucentrum Educohof. Een aantrekkelijk voorlichtingscentrum en een bijzondere ontmoetings- en samenwerkingsplek, zowel voor de inwoners van Emmen, als voor organisaties en bedrijven die een bijdrage willen leveren aan het bevorderen van een duurzame leefomgeving.

Educohof heeft niet alleen aandacht voor de natuur. Ook zes andere thema's worden voortdurend voor het voetlicht gebracht: biodiversiteit, afval, water, lucht, bouwen en energie. Het nieuwe centrum wordt daarmee dé plek om informatie te halen op het gebied van milieu en een duurzame samenleving. Bovendien is het de plek bij uitstek voor de overheid, organisaties en bedrijven in de regio om relevante informatie te brengen, bijvoorbeeld over beleid, innovaties, nieuwe producten of bijzondere acties.

Podiumfunctie
"Educohof wordt een podium waarop je iedereen en alles die met milieu bezig is kunt tegenkomen", aldus wethouder Jenne Holman van de gemeente Emmen. Bij de realisatie van het centrum is inmiddels dan ook een groot aantal organisaties en bedrijven betrokken, waaronder Area Reiniging, de Stenden hogeschool, IVN, woningcorporaties Domesta en Lefier, Staatsbosbeheer, het dierenpark Emmen, de Milieufederatie Drenthe en LTO Noord. Behalve een vaste tentoonstelling worden wisselende exposities gehouden over één specifiek onderwerp. Over deze thema's worden lespakketten voor scholen geproduceerd, workshops, debatten en lezingen gehouden en activiteiten in de wijken georganiseerd.

Previews
Voorafgaand aan de opening van het Educohof op 28 februari 2010, wordt voor de inwoners van Emmen, onderwijsinstellingen, bedrijven en samenwerkingspartners een reeks van previews gehouden. Op 14 december wordt een eerste preview gehouden voor college-/raadsleden, ambtenaren en organisaties die het afgelopen jaar betrokken zijn geweest bij de totstandkoming van het Educohof. Speciale gast deze middag is Midas Dekkers. Hij zal een lezing houden en het belang van het centrum benadrukken.