GroenLinks Renkum


Tofik Dibi komt: "Jongeren hebben plannen zat!"

Maandag 22 februari 2010, 12:12u -
Tofik Dibi komt: "Jongeren hebben plannen zat!"

Jongeren worden door de politiek veel te veel beschouwd als een probleem: ze vernielen van alles, je moet ze in de gaten houden, pas op dat ze niet te veel spijbelen, te vroeg van school gaan, dat ze daarna wel aan het werk gaan en niet uit de boot vallen. Het verhaal van GroenLinks Renkum is anders: jongeren hebben veel ideeën, kijk maar naar de projecten en plannen in de gemeente waar jongeren zelf hun schouders onder zetten en succes mee hebben. Je moet ze gewoon serieus nemen, daarmee geef je ze verantwoordelijkheid, komen ze tot hun recht en kan je ze ook gewoon aanspreken.

2e Kamerlid Tofik Dibi in Lijn 50, Renkum: Jongeren hebben plannen zat!
Waar: Lijn 50, van Ingenweg 2, Renkum
Wanneer: Zondag 28 februari 2010, van 15.30 tot 17.00 uur.

Op uitnodiging van GroenLinks komt Tofik Dibi op 28 februari naar Lijn 50 in Renkum. Tofik Dibi (1980), is sinds eind 2006 lid van de Tweede Kamer voor GroenLinks. En hij heeft daar (onder andere) de portefeuilles jongeren, integratie en onderwijs.

Jongeren en/of hun ouders komen in elke leeftijdsgroep in aanraking met de gemeente: Kinderopvang, Peuterspeelzaal, Basisonderwijs, Voortgezet Onderwijs, Centrum Jeugd en Gezin, Jeugdzorg, Beroepsonderwijs, geen Wajong en geen uitkering tot je 27e, bijna geen geschikte woonruimte. GroenLinks ziet dat Renkum eigen beleid maakt maar ook uitvoert wat landelijk of provinciaal al is geregeld. Als gemeente kunnen we meer dan we nu al doen, maar wat we als politici te vaak vergeten is te beginnen bij de jongeren zelf, die hebben wensen, voorbeelden en ideeën zat.
Wij, de jongeren en de gemeente, hebben alleen wel steun nodig uit Den Haag om werkelijk voor jongeren wat te kunnen betekenen. De huidige wetgeving doet alsof jongeren een probleem zijn en dat is onterecht. GroenLinks Renkum ziet jongeren met kansen en ideeën en wil hen daar juist mee verder helpen. Tofik Dibi kan onze boodschap weer meenemen naar de Tweede Kamer en heel goed weer daar gebruiken een ook bij verkiezingen.

GroenLinks Renkum nodigt alle jongeren uit om naar Lijn 50 te komen op zondag 28 februari om half 4. Dan arriveert Tofik Dibi vanuit Arnhem, waar hij jongeren heeft ontmoet die hun eigen kansen hebben genomen en voor jongeren in de stad nu een belangrijke rol spelen. We verzamelen met elkaar en met Tofik Dibi en lijsttrekker Monique van Gerwen hun wensen, voorbeelden en ideeën zijn. Tofik en Monique helpen ze te selecteren waar ze thuis horen en je het meeste resultaat kan bereiken: gemeente, tweede kamer, maar ook zelf, op school, in het jongerenwerk. Samen maken we een pamflet om dat aan te gaan bieden in de gemeente en rijk aan te bieden. Tofik Dibi geeft tips hoe we als gemeente meer kunnen oppakken en hoe jongeren zelf veel kunnen regelen en dus hoe ze bij de gemeente, school, jongerenwerk, werkgevers met hun plannen poot aan de grond kunnen krijgen.

Informatie: Monique van Gerwen
Tel 06-24502579
monique.van.gerwen@planet.nl

informatie Tofik Dibi
Functie: Tweede Kamerlid
Portefeuille: Dierenwelzijn, Integratie, Jeugd & Gezin, Landbouw, Onderwijs & Wetenschappen

Tofik Dibi is sinds 30 november 2006 lid van de Tweede Kamer. Geboren in 1980 is hij het op één na jongste kamerlid, maar, zoals hij zelf zegt, 'zeker geen groentje'.

Eerder deed Tofik ervaring op als bestuurslid van de Turkse Arbeidersvereniging Nederland. Voor iemand van Marokkaanse komaf een even opvallende als leerzame ervaring. Tofik Dibi is een kind van de muliticulturele samenleving, geboren in Vlissingen en opgegroeid in Amsterdam. Daarmee vertegenwoordigt hij in de Tweede Kamer de stem van een nieuwe generatie. Hij is initiatiefnemer van Zeau 2001, het pamflet dat oproept tot een nieuwe fase in het integratiedebat. Het debat over de multi-culturele samenleving gaat nu alleen nog over angst van politici die dingen naar de gunst van de kiezer. Terwijl het moet gaan over de kansen van een nieuwe generatie Nederlanders. Tofik Dibi schrijft in Zeau2001 dat buiten het zicht van de politiek zich een nieuwe generatie ontwikkelt die het integratiedebat al voorbij is en de kansen grijpt.