Ingezonden persbericht


kindervoorstellingen Podium Mozaiek in februari en maart.2010

-Persbericht-

Kinderkunstzondag 'Wij vertellen je het mooiste verhaal' in Podium Mozaïek Zondag 28 februari

Voor kinderen vanaf 6 jaar is er vanmiddag een speciale kinderkunstzondag in het teken van het boek 'Wij vertellen je het mooiste verhaal'. Beeldend kunstenaar Senad Alic maakte de illustraties voor dit boek waarin verhalen uit de koran zijn bewerkt voor kinderen. De kinderen krijgen een verhaal te horen en daarna gaan ze aan de slag met hun eigen verhaal. Inschrijven verplicht.

Terwijl de jonge kinderen meedoen aan de Kinderkunstzondag, kunnen oudere kinderen (vanaf 13 jaar) met hun ouders naar de voorstelling De Boodschapper, naar het beroemde boek van Kader Abdolah.

In De Boodschapper krijgen twee journalisten de opdracht het leven van de profeet Mohammed zo helder en objectief mogelijk te reconstrueren. Eén van hen ziet Mohammed als een gewone vent die met mooie idealen is begonnen maar gaandeweg veel water bij de wijn heeft gedaan om de macht te behouden. De ander, een jonge vrouw, ziet het leven van Mohammed als een onvermoeibare campagne tegen hebzucht, arrogantie en onrecht. Net zoals bij de erfgenamen van Mohammed's gedachtegoed het geval is, raken ook de gemoederen van de twee journalisten geregeld oververhit. Spel: o.a. Peter Faber, Elsa May Averill, Muziek: Jeroen van Vliet.

Waar: Podium Mozaïek, Bos en Lommerweg 191
Wanneer: zondag 28 februari | 13.30 uur
Voor: kinderen vanaf 6 jaar

Lanter & Fanter voorstellingen in Podium Mozaïek draaien om ontmoeting en beleving voor kleine en grote kinderen. Tijdens de (actieve) voorstellingen maken de kinderen op een speelse manier kennis met kunst & cultuur en met elkaar. Nieuw dit jaar is de Lanter & Fanter Kinderkunstzondag: Kinderen worden door een beeldend kunstenaar langs de expositie in Podium Mozaïek geleid en gaan daarna zelf aan de slag met beeldende kunst.

Meer informatie over de familievoorstellingen en Kinderkunstzondagen bij Podium Mozaïek kunt u vinden op www.podiummozaiek.nl/Lanter&fanter