Ingezonden persbericht


PERSBERICHT - DEN HAAG, VRIJDAG 12 FEBRUARI 2010

Zondag 28 februari
Tijd: 15.00 - 17.00 uur
Locatie: Het Nutshuis, Riviervismarkt 5, Den Haag

Kamera Kultura - Engelstalige aflevering

Elke laatste zondagmiddag van de maand ontvangt presentatrice Sanna Andréa-Dia een mix van internationale, nationale en specifiek Haagse gasten in het Nutshuis. Er is ruime aandacht voor wetenschap, maatschappij, politiek, kunst en cultuur. Vaste onderdelen zijn een muziekoptreden, een column en een preview van een actuele voorstelling die in of rond Den Haag te zien zal zijn.

Voertaal: Nederlands en/of Engels.

Programma 28 februari

Speciale gast is de uit India afkomstige Paul Vincent Ravi Iruthayasamy, beter bekend als pater Paul. Met zijn bevlogen diensten doet hij de Eindhovense Stratumparochie weer volstromen.

In een gesprek over stemgedrag laten Gerda Bosdriesz en Ivana Ivkovic hun licht schijnen op de naderende gemeenteraadsverkiezingen. Als voormalig gemeenteraadslid en wethouder kent Gerda Bosdriesz het lokale bestuur van binnenuit. Politiek filosoof Ivana Ivkovic verricht aan de Universiteit van Tilburg promotieonderzoek naar de politieke relevantie van weigering, of het niet benutten van je stemrecht.

In de spotlight een nieuw talent: choreograaf en danseres Cornelia Hanselmann studeerde onlangs af aan de ArtEZ dansacademie in Arnhem. Te zien is haar op Shakespeare's Ophelia geïnspireerde stuk 'A version of a version of yourself'.

Verder het muziekoptreden van de Ethiopische Afework Nigussie. In een soloprogramma brengt hij onder meer traditionele liederen uit zijn geboortestreek Gondar ten gehore, waarbij hij zichzelf begeleidt op masinqo, de Ethiopische viool.

De afsluitende column is van de hand van Rik Kuiper, redacteur bij het populairwetenschappelijke tijdschrift 'Quest'. Met een Glazen Griffioen op zak opende hij vorig jaar zijn 'Museum of Unintended Use'. In dit virtuele museum worden voorwerpen getoond die op zeer ongebruikelijke en vooral ook creatieve manier zijn toegepast.

Meer informatie: www.nutshuis.nl en www.kosmopolisdenhaag.nl Het Nutshuis | Riviervismarkt 5 | 2513 AM | Den Haag | Reserveren niet verplicht, wel aan te raden. Kosmopolis Den Haag en Het Nutshuis
Kosmopolis Den Haag stelt zich ten doel de sociale cohesie in de stad te bevorderen en verkiest daartoe kunst en cultuur als middel. Zij wil het kunstklimaat in Den Haag verlevendigen en daarbij kunstenaars, kunstbeoefenaars en kunstminners betrekken. Bovendien wil zij kunst en cultuur zichtbaarder en voor een breder publiek toegankelijk maken. In Het Nutshuis, gelegen in het hart van Den Haag, ontmoeten verschillende jonge kunstenaars het Haagse publiek.