Ingezonden persbericht


Beste heer/mevrouw,

Op zondagmiddag 28 februari brengt Podium Mozaïek een verdiepend programma rondom de voorstelling De Boodschapper, naar het gelijknamige boek van Kader Abdolah. Met vooraf een heerlijke brunch, dan de voorstelling, een lezing en een nagesprek.

De islam, het snelst groeiende geloof ter wereld, blijft voor velen een onbekende en bedreigende religie. Na 11 september 2001 willen steeds meer mensen weten wat dit eeuwenoude geloof precies inhoudt. Is het een oorlogszuchtige of vredelievende religie? Wat zegt de koran, wat zeggen de deskundigen en andere opiniemakers? De hete hangijzers van nu trekken de aandacht in kranten en op televisie. De makers van de voorstelling De Boodschapper, naar het gelijknamige boek van Kader Abdolah, richten zich op het begin, de oorsprong; de profeet Mohammed.

Twee journalisten, gespeeld door Vera Ketelaars en Peter Faber, doen verslag van de complexiteit en schoonheid van Mohammeds bestaan. Wie was deze mens Mohammed en wat wilde hij? Waar had hij het over? Hoe zag zijn leven er uit? Ze hebben alles wat er over hem te lezen valt gelezen, gooien de boeken aan de kant en reconstrueren zijn leven, vanaf zijn geboorte tot aan zijn dood.

Voorafgaand aan de voorstelling wordt een Turks Ontbijt verzorgd. Na afloop van de voorstelling zal er een lezing gegeven worden door Kader Abdolah. Hij zal meer vertellen over de totstandkoming en over de thematiek van het boek De Boodschapper. Voor jongeren is het mogelijk om in plaats van de lezing deel te nemen aan een workshop Column Schrijven. Tijdens de middag wordt u getrakteerd op een heerlijk hapje en drankje. Inhoud arrangement:
Aanvang Turks ontbijt: 12.30 uur
Aanvang voorstelling: 14.00 uur
Aanvang lezing: 15.30 uur (voor de jongeren begint om deze tijd de workshop Column schrijven) Einde middag: 17.30 uur

Dit complete arrangement wordt u aangeboden voor ¤45,-.




Ingezonden persbericht