Universiteit van Tilburg

18 februari 2010

Het Grote Tilburgse Verkiezingsdebat
Bouwen aan een beter Tilburg

Op woensdag 3 maart kiest Tilburg een nieuwe gemeenteraad. Een lastige periode in de Tilburgse politiek wordt afgesloten.Een nieuwe raad en een nieuw college mogen aan de slag. Wat gaan zij doen? Wat moe-ten zij doen om van Tilburg een betere stad te maken?

Zes Tilburgse debatpodia, samenwerkend in Tilburg DebatStad, stelden zelf een nieuwe agenda op.

Het nieuwe stadsbestuur, zo meent Tilburg Debat?Stad, dient zich te concentreren op zaken als onderwijs, integratie, milieu en cultuur. De 30.000 studenten die Tilburg telt, moeten vanuit de periferie ?Stappegoor en Wandelbos- naar het hart van de stad. De 40.000 migranten in Tilburg moeten volop deel gaan nemen aan de Tilburgse samenleving en economie. Investeren in duurzaamheid levert de stad behalve nieuw elan ook veel werkgelegenheid op. En cultuur moet niet langer worden gezien als een kostenpost maar als het visitekaartje van Tilburg. Geen stad in Zuid-Nederland is immers zo volgepakt met pop en poezie, dans en jazz, koren en cabaret, theater en beeldende kunst als Tilburg.

Alle lijsttrekkers maken hun opwachting bij het Grote Verkiezingsdebat. TilburgDebatStad peilt hun rijkdom aan ideeen, hun optimisme, hun inzet en hun creativiteit. Het belooft een verhelderende, confronterende en prikkelende bijeenkomst te worden. De presentatie is in handen van Frank van Pamelen, Michel Jehae en Ralf Bodelier.

Studenten naar het hart van de stad?

Zondag 28 februari
14.00 - 16.30 uur
Grote Zaal Poppodium 013
Toegang vrij

m.m.v. de lijsttrekkers van de grote partijen:
Jan Hamming PvdA
Joost Moller VVD
Maarten van de Tillaart CDA
Marjo Frenk GL
Johan van den Hout SP
Berend de Vries D66
en ook een aantal van de kleinere partijen

Tilburg DebatStad is een samenwerkingsverband van onder meer het Wereldpodium , het Science Café, Studium Generale, het Milieucafé en de BrabantBalie.

Info Studium Generale

Studium Generale draagt bij aan academische vorming op de UvT door het organiseren van symposia en cultuurcursussen.