Ingezonden persbericht


ZOJUIST VERSCHENEN

De geschiedenis van de filosofie box - René Gude

'Politiek kan niet zonder filosofie'
Op zondag 28 februari zal René Gude tijdens een speciale filosofen middag met deze stelling zijn unieke luister-college box: 'de Geschiedenis van de Filosofie' introduceren. Eindelijk een goed en toegankelijke overzichtscollege over de geschiedenis van de filosofie.

René Gude voormalig hoofdredacteur van Filosofie Magazine en momenteel directeur van de Internationale School voor Wijsbegeerte (ISVW) maakte op basis van zijn jarenlange ervaring dit toegankelijke hoorcollege. In vijf uur neemt hij de luisteraar mee langs de belangrijkste filosofen en hun ideeën uit achtereenvolgens de Oudheid, Middeleeuwen en Renaissance, 17e en 18e eeuw, 19e eeuw tot aan de hedendaagse filosofen van de 21e eeuw. Vijf unieke cd's met 2500 jaar van filosofische theorieën en wereldbeelden: van Socrates tot Peter Sloterdijk en van de Sofisten tot de Wiener Kreis.

Daarnaast bevat de luxe box ook het boek De kleine geschiedenis van de filosofie, geschreven door René Gude en Daan Roovers (huidige hoofdredacteur van Filosofie Magazine). Deze beknopte introductie beschrijft de hoogtepunten uit 2500 jaar filosofie en bevat vele intrigerende citaten en anekdotes..

Wilt u meer inhoudelijke informatie of een interview met de auteur? Neem dan contact op met: Erno Eskens (uitgever): (020) 531 09 85 / eeskens@veenmagazines.nl Bewijsexemplaren van uw recensie kunt u sturen naar: Veen Magazines; Marije van der Klooster; Postbus 256; 1110 AG Diemen.

De geschiedenis van de filosofie
(5 audio cd's + boek)
René Gude
In luxe slipcase, inclusief Kleine geschiedenis van de filosofie Uitgeverij Luisterwijs/ Veen Magazines
Totale luisterduur: ca 300 minuten
Winkelprijs ¤ 49,95

ISBN: 9789089930194
Fragmenten te beluisteren via www.luisterwijs.nl
Verkrijgbaar in de boekhandel en via www.veenmagazines.nl