Ingezonden persbericht


Persbericht, Tilburg

Zondagavond 28 februari politieke kroegentocht
Partijen presenteren zich in cafés Piusplein en Korte Heuvel

Aanstaande zondag gaat Tilburg voor een primeur zorgen. Drie dagen voor de verkiezingen wordt in het centrum van de stad een politieke kroegentocht georganiseerd. De plaatselijke politiek presenteert zich dan in een aantal horecagelegenheden aan het Piusplein en de Korte Heuvel. De kroegentocht is een initiatief van Rien van Linschoten van Brabo Horeca Groep in Tilburg.

Elke politieke partij heeft zondagavond zijn eigen kroeg. Daar kunnen belangstellenden terecht om met de lijsttrekkers en andere kandidaten voor de raad in discussie te gaan. De partijen zorgen zelf voor de invulling van de avond en de aankleding van 'hun kroeg'. Dat zou best eens tot verrassende resultaten kunnen leiden. Sommige partijen hebben te kennen gegeven om als het lukt, hun landelijke lijsttrekker die avond naar Tilburg te halen. De kroegentocht wordt ook opgeluisterd door optredens van bekende artiesten. Zo maken niemand minder dan Xander de Buisonjé en de 3JS hun opwachting.
De politieke kroegentocht in Tilburg is gratis toegankelijk en belooft een bijzondere gebeurtenis te worden. De aftrap van de kroegentocht is om 20.30 uur in De Studio aan de Korte Heuvel.

Negen politieke partijen hebben hun medewerking toegezegd aan de kroegentocht. Zij zijn in de volgende horecagelegenheden te vinden:

Piusplein
CDA Café Brandpunt VVD Café Bolle D66 Café Slagroom

Korte Heuvel
PvdA Café Philip SP Café Stoffel GroenLinks Café 't Vaticaan Tilburgse Volkspartij De Studio (NR. 7)
Partij voor Tilburg Café Babbus Trots op Nederland Café Het Tribunaal

De politieke partijen hebben zelf hun kroeg gekozen De cafébazen zelf bekennen pas kleur op 3 maart wanneer ze gaan stemmen

Kijk voor het laatste nieuws over de politieke kroegentocht op www.tilburg.com/verkiezingen




Ingezonden persbericht