Gemeente Franekeradeel


Zestien organisaties slaan handen ineen en ondertekenen het Convenant Sociaal Team Franekeradeel/Harlingen

Op maandag 15 februari 2010 hebben op het stadhuis te Franeker zestien organisaties zich met elkaar verbonden in het Convenant Sociaal Team Franekeradeel/Harlingen. Het Sociaal Team is in 2004 begonnen in Franekeradeel en begin 2005 uitgebreid met de gemeente Harlingen. In de loop der jaren zijn veel probleemsituaties bij inwoners in deze gemeenten aangepakt en opgelost. Zo zijn er dankzij interventie van het Sociaal Team onder andere veel huisuitzettingen voorkomen.

Grip op je leven houden
Iedereen weet wel dat het belangrijk is om je dagelijkse leven overzichtelijk en ordelijk te houden. Dat geeft rust en het gevoel dat je zelf grip hebt op je leven. Doordat de samenleving steeds meer van ons eist, valt dit niet altijd voor iedereen mee. Er moeten veel keuzes gemaakt worden en verleidingen liggen op de loer. Niet iedereen kan hier even goed mee omgaan en soms kunnen mensen in omstandigheden raken waarbij ze zichzelf flink in de problemen brengen. Je raakt als het ware je grip op je leven kwijt met alle gevolgen van dien. Je leven wordt chaotisch, er ontstaan schulden of verslavingen. Een mens raakt kwetsbaar.

Sociaal Team Franekeradeel/Harlingen
Speciaal voor de bovenstaand geschetste problematiek is er een hulpmiddel georganiseerd: het Sociaal Team. In het ST werken een groot aantal organisaties samen om in multidisciplinaire overleggen ontstane problemen in kaart te brengen en aan te pakken. De deelnemende instanties van het Sociaal Team zijn, Gemeente Franekeradeel, gemeente Harlingen, SOZAWE Noordwest Friesland, Politie Fryslân, Stg. Maatschappelijk Werk, Sinne Welzijn, GGZ, GGD, Kredietbank, MEE-Friesland,Verslavingszorg NN, ZIENN, Woningstichtingen; Accolade, Wonen Noordwest Friesland, De Bouwvereniging, streekcentrum de Skûle.