GroenLinks Vlissingen


Greenpeace in Vlissingen

Zaterdag 27 februari 2010, 23:03u -
Greenpeace in Vlissingen

Zondag 27 februari brengen Ton de Nooij, raadslid en lijsttrekker van GroenLinks Vlissingen en Els Verhage, voorzitter van GroenLinks Vlisisngen en nummer drie op de lijst een bezoek aan de Argus, actieschip van Greenpeace.

Els en Ton zijn uitgenodigd door Greenpeace om geïnformeerd te worden over de kosten voor Delta van het bouwen van een tweede kerncentrale in Borssele. Volgens Greenpeace zal Delta zich financieel vertillen aan de bouw van een tweede kerncentrale.

Natuurlijk zal het gesprek ook gaan over de plannen van RWE, eigenaar van Essent, om ook in Borssele een kerncentrale te gaan bouwen. RWE, de grootste vervuiler onder de energieproducenten in Europa, probeert, tot nu toe tevergeefs, om het bezit van de helft van de bestaande kerncentrale in Borssele van Essent over te nemen.

De gemeente Vlissingen is aandeelhouder van Delta. Ton de Nooij heeft op 25 juni 2009 samen met Greenpeace, Stop Borssele, Wise en GroenLinks provinciaal bij het gebouw van Delta geprotesteerd tegen de nieuwe plannen.

Om 15.00 uur zullen Ton de Nooij en Els Verhage aan boord welkom geheten worden dor Ike Teulings, namens Greenpeace.