Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.10 uur

Utrecht , 28-02-2010

Opstandige man aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagmorgen 27 februari hield de politie een man aan voor wildplassen, het niet bij zich hebben van een identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam.

Omstreeks 04.30 uur zagen agenten een man wildplassen aan het Jansveld. De man had geen identiteitsbewijs bij zich en was erg opstandig. De agenten vermoedden dat de man bovendien een valse naam opgaf en hielden hem aan. De man verzette zich waarbij een agent licht gewond raakte. In het politiebureau bleek inderdaad dat de man een valse naam had opgegeven. De man kreeg een bekeuring voor wildplassen, het niet tonen van zijn identiteitsbewijs en het opgeven van een valse naam.

Agent betrapt zakkenrolsters in vrije tijd
UTRECHT- Vrijdagmiddag 26 februari hield de politie een vrouw en een meisje aan voor zakkenrollen.

Omstreeks 13.15 uur zag een agent in vrije tijd dat een vrouw en een meisje zich aan het Hammarskjoldhof schuldig hadden gemaakt aan zakkenrollen. Ze waren er in een auto vandoor gegaan. Agenten in dienst gingen achter de auto aan en hielden de vrouw, 37 jaar uit Nieuwegein en het meisje, 16 jaar, woonplaats onbekend, aan. De twee werden in verzekering gesteld. Ten minste twee mensen gaven aan gerold te zijn. De politie onderzoekt nog of de twee vrouwen alleen handelden of hulp kregen van mededaders.

Woninginbrekers op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Vrijdagmiddag 26 februari hield de politie drie jongens aan voor poging woninginbraak.

Omstreeks 13.10 uur kreeg de politie een melding dat drie jongens probeerden in de breken in een woning aan de Rapenburchdreef. Agenten gingen snel ter plaatse en troffen inderdaad drie jongens aan. De drie, 13, 14 en 15 jaar uit Utrecht, werden aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De ouders van de jongens zijn op de hoogte gebracht van de aanhouding. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Man aangehouden voor steekpartij

UTRECHT- Vrijdagmiddag 26 februari is een man aangehouden omdat hij iemand had gestoken met een steekwapen.

Omstreeks 17.55 uur kreeg de politie een melding van een steekpartij aan de Catharijnesingel. De politie kwam ter plaatse en trof een 43-jarig man uit Utrecht aan die in zijn hand was gestoken. Hij vertelde dat dat in een woning aan de Schouwweteringstraat was gebeurd. De politie ging poolshoogte nemen, maar de verdachte was niet meer in deze woning aanwezig. Na een zoektocht door de stad kreeg de politie omstreeks 20.30 een melding dat de verdachte zich weer in de Schouwweteringstraat bevond. Daar is de man, 20 jaar uit Leersum, aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Autokraker op heterdaad aangehouden

UTRECHT- Vrijdagavond 26 januari hield de politie een autokraker op heterdaad aan.

Om de auto-inbraken omgeving van de Maliebaan terug te dringen waren agenten aan het surveilleren. Omstreeks 23.50 uur sloeg een eigenaar van een auto in de Maliestraat waarin was ingebroken alarm. Agenten zagen de dader wegfietsen en hielden hem op heterdaad aan. Het bleek een bekende veelpleger te zijn. Tijdens de fouillering troffen agenten goederen aan die tijdens autokraken waren buitgemaakt. De autokraker bekende dat die afkomstig waren van autokraken die hij in de omgeving had gepleegd. Agenten troffen in de omgeving inderdaad nog twee autos aan waarin was ingebroken. De gedupeerden wordt verzocht aangifte te doen. De 30 jarige man, woonplaats onbekend, is in verzekering gesteld.

Politie op zoek naar getuigen woningoverval

UTRECHT- Vrijdagavond 26 februari is een overval gepleegd op een woning aan de Scheurraklaan.

Omstreeks 18.45 uur kreeg de politie een melding van een jongen dat hij slachtoffer was geweest van een woningoverval. De politie ging meteen ter plaatse. De jongen was alleen thuis toen hij drie woninginbrekers betrapte. Hij werd geslagen en bedreigd. Vervolgens gingen de drie er vandoor en vluchtten de wijk in.

De politie is op zoek naar getuigen van deze woningoverval. De signalementen luiden als volgt:

Man 1: Vermoedelijk Turks of Marokkaans, tussen de 29-33 jaar, smal postuur, ongeveer 1,82 lang, vettig, krullend, naar achter gekamd haar, lange, kromme neus, grote tanden. Hij droeg een zwarte lange jas tot op de knie, een zwarte shawl en een donkerblauwe spijkerbroek.

Man2: Vermoedelijk Turks of Marokkaans, ongeveer 28 jaar oud, fors postuur. De man droeg een zwart petje, een zwarte (regen) jas en vermoedelijk een donkere spijkerbroek.

Man 3: Vermoedelijk Turks of Marokkaans, ongeveer 37 á 38 jaar, kort slordig zwart haar dat aan de zijkant opgeschoren is, onverzorgd gezicht met een baardje, gezet postuur. Hij droeg een zwarte (regen)jas tot op de heupen, een spijkerbroek. De man droeg een zwarte schoudertas.

Heeft u iets gezien of gehoord? Neem dan contact op met de politie van district Utrecht stad via 0900-8844. U kunt ook bellen via meld misdaad anoniem via 0800-7000.

Man aangehouden op verdenking van woninginbraak

UTRECHT- Zondagmorgen 28 februari heeft de politie een man aangehouden op verdenking van een woninginbraak.

Omstreeks 04.25 uur reed een motoragent in de Moerbeistraat. Hij zag een man lopen die snel een tas en een mes weggooide. De agent hield de man staande. De man, 49 jaar uit Utrecht, kon niet verklaren waarom hij de tas opeens weggooide. In de tas vond de politie een goed dat vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De man werd aangehouden een meegenomen naar het politiebureau. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Dronken bestuurder rijbewijs kwijt

UTRECHT Een 34-jarige bestuurder raakte in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari zijn rijbewijs kwijt omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance controleerden agenten op de Koningin Wilhelminalaan een 34-jarige automobilist uit Nieuwegein. Na een eerste blaastest bleek dat de man te veel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 930 ug/l uit. De Nieuwegeiner kon zijn rijbewijs inleveren en werd met een proces-verbaal en een rijverbod van tien uur weer naar huis gestuurd.

Vrouw beroofd

UTRECHT Op de Keistraat vond zaterdagavond een beroving plaats waarvan een vrouw het slachtoffer werd.

Een 59-jarige vrouw uit Zeist liep samen met een vriendin om omstreeks 21.45 uur op de Keistraat in de richting van de Domstraat. Plotseling kwam een scooter langs de vrouwen rijden. De bestuurder griste in het voorbijrijden de tas van de 59-jarige vrouw. Hierdoor raakte zij uit balans en liet haar tas los. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze beroving. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad,

tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

UTRECHT De politie heeft vrijdagavond in de Huis te Vlietlaan een jongen op heterdaad aangehouden omdat hij aan het inbreken was in een huis.

Tijdens een actie van de politie om het aantal woningbraken terug te dringen werd extra gesurveilleerd in de wijk Hoograven. Omstreeks 23.20 uur zagen agenten dat twee personen op een schuurdak klommen en vervolgens in een tuin van een huis aan de Huis te Vlietlaan sprongen. De agenten kwamen direct in actie en konden één van de twee verdachten, een

17-jarige jongen uit Utrecht, aanhouden. Bij het huis was inmiddels de beveiliging van de schuifpui al vernield. De Utrechter werd voor verhoor ingesloten. Naar de medeverdachte wordt nog onderzoek gedaan.