Politie Utrecht

Persberichten Eemland noord, 11.15 uur

Utrecht, 28-02-2010

Bezorger beroofd

BAARN Een 16-jarige bezorger van eten werd vrijdagavond onder bedreiging van een vuurwapen gedwongen geld af te geven.

De bezorger ging rond 20.05 uur op pad om een bestelling te leveren. Toen de jongen op de locatie van de Sonnevelt aankwam en zijn bromfiets neerzette zag hij twee jongens in de buurt staan. De bezorger vertrouwde het niet en wilde weer wegrijden. Op het moment dat hij aanstalten maakte om weer weg te rijden kwamen de twee jongens op hem aflopen en duwde hem in de richting van de flat. Onder bedreiging, van vermoedelijk een vuurwapen, werd het slachtoffer gedwongen geld af te geven. De verdachten renden na de beroving weg in de richting van de Fockema Andrealaan.

De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Het signalement van de verdachten luidt:

Dader 1, blanke jongen, 16 17 jaar oud, ongeveer 1.95 mtr. lang en een normaal postuur. Hij was gekleed in een glimmende jas, droeg zwarte kleding en had handschoenen aan.

Dader 2, blanke jongen, 16- 17 jaar oud, ongeveer 1.85 mtr. lang, ook een normaal postuur. Hij had overwegend zwarte kleding aan met eveneens een glimmend jack. Deze jongen sprak Nederlands maar met een plat accent. Heeft u informatie, belt u dan met het district Eemland noord, tel.: 0900 88 44.

Woninginbreker op heterdaad aangehouden

EEMNES Zaterdagavond heeft de politie een man die aan het inbreken was in een huis aan de Pijlenkamp op heterdaad aangehouden.

Getuigen belden omstreeks 19.55 uur via 1-1-2 naar de politie omdat men zag dat twee mannen aan het inbreken waren bij een huis aan de Pijlenkamp. Agenten gingen ter plaatse en zochten in de buurt. Plotseling zagen zij twee mannen hard wegrennen. De achtervolging werd ingezet. Na een korte zoektocht en achtervolging kon één van de verdachten, een

43-jarige man uit Goor, worden aangehouden. De tweede verdachte zag kans uit handen van de politie te blijven. De man werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.