Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 11.15 uur

Utrecht, 28-02-2010

Bedrijfsinbrekers op heterdaad aangehouden

MIJDRECHT De politie heeft op aangeven van een getuige drie bedrijfsinbrekers op heterdaad kunnen aanhouden.

Rond 21.55 uur kreeg de politie een 1-1-2 melding van een getuige die het vermoedde had dat drie mannen in de omgeving van de Markestraat in een auto aan het inbreken waren. Agenten gingen ter plaatse en troffen in de omgeving een man op een bankje aan. De man wist van niks en hield zich van den domme. Agenten zagen dat de man onder de modder zat en een natte broek aan had. Op de vraag hoe dit kwam antwoordde de man dat hij met water gespeeld had. Omdat de agenten het allemaal niet vertrouwden lieten zij de man zijn zakken leeghalen. Hier kwam een stel autosleutels uit. De auto zou volgens de man in de buurt staan.

Na een korte zoektocht werd de auto op de Markestraat aangetroffen. In de auto zaten twee andere mannen. Wat opviel was dat ook zij onder de modder zaten en natte broeken hadden. Via de meldkamer werd duidelijk dat niet veel eerder een bedrijfinbraak op de Constructieweg had plaatsgevonden. De verdachten waren aan de achterkant van het pand via een sloot gevlucht. Aan de hand van onder andere de signalementen van de mannen werd duidelijk dat zij verantwoordelijk waren voor de inbraak. De verdachten, 26, 33 en 27 jaar uit Heerlen en Den Bosch, werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Drie mannen aangehouden voor geweldpleging

WOERDEN- Zaterdagavond 27 februari heeft de politie drie mannen aangehouden voor geweldpleging.

Omstreeks 22.00 uur zagen agenten een voertuig aan de verkeerde kant van de Jozef Israellaan rijden. Ze hielden het voertuig staande en schreven een bekeuring uit. Hierna kwam een melding binnen over een ruzie in dezelfde straat. Toen de agenten terugkwamen zagen ze iemand van de auto wegrennen. De agenten renden achter de 19-jarige man uit Woerden aan. Hij verklaarde dat andere mannen zijn autoruit hadden ingeslagen, twee telefoons hadden meegenomen en hem hadden bedreigd. De agenten hielden uiteindelijk drie mannen, 18 en 19 jaar uit Woerden en 21 jaar uit Linschoten aan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Hennepkwekerij aangetroffen

MONTFOORT - Bij een pand aan de Waardsedijk heeft de politie vrijdagavond een hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld.

Naar aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie een onderzoek in een pand aan de Waardsedijk ingesteld. In het pand werd een hennepkwekerij aangetroffen. De eigenaar van het pand had het verhuurd en was verbaasd over de aanwezigheid van de kwekerij. In totaal werden ruim 370 planten en de complete apparatuur in beslag genomen.

De politie doet nog onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Rijbewijs kwijt

LOENERSLOOT Vrijdagavond heeft de politie op de Rijksweg A2 een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Een politieman reed in zijn vrije tijd over de Rijksweg A2 ter hoogte van Loenersloot. Hier zag hij een automobilist rijden waarvan hij, gezien het rijgedrag, het vermoeden had dat er sprake was van alcohol. De bestuurder veroorzaakte meerdere malen bijna een aanrijding met andere weggebruikers. Via de meldkamer werd de positie doorgegeven en kon een politieauto de bestuurder ter hoogte van de afslag Maarssen aan de kant zetten. Na een eerste blaastest bleek het vermoeden van de agent in vrije tijd terecht.

Op het bureau blies de 46-jarige bestuurder uit IJsstelstein 880 ug/l. Hij kon zijn rijbewijs achterlaten op het bureau en werd met een proces-verbaal en een algeheel rijverbod van elf uur weer naar huis gestuurd.