Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 11.15 uur

Utrecht, 28-02-2010

Jongen onder bedreiging beroofd

AMERSFOORT Zaterdagavond vond op de Paladijnenweg een beroving plaats. Hierbij werd een jongen door twee andere jongens met een vuurwapen bedreigd en beroofd.

Rond 23.35 uur kreeg de politie een melding dat een jongen was beroofd. Ter plaatse bleek dat een 16-jarige jongen uit Amersfoort was beroofd door twee verdachten. De jongen was van zijn fiets gegooid en werd onder bedreiging, van vermoedelijk een vuurwapen, gedwongen spullen af te geven. Na de beroving vluchtte de verdachten weg. De politie is op zoek naar getuige(n) van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Amersfoort, tel.: 0900 88 44.

Straatroof

AMERSFOORT Op de Triangelstraat vond zaterdagavond een beroving plaats. De twee verdachten konden later op de avond worden aangehouden.

Een 40-jarige vrouw uit Amersfoort fietste samen met haar dochter omstreeks 20.35 uur vanuit de Stradivariusstraat de Triangelstraat in en reed in de richting van de Zielhorsterlaan. Achter het tweetal kwam een scooter met twee personen aanrijden. Op het moment dat de scooter de vrouwen inhaalden trok de passagier op de scooter de tas van de 40-jarige vrouw van haar stuur. De verdachten reden weg in de richting van de Hermelijnvlinder. De politie kwam ter plaatse en sprak diverse getuigen.

Na een kort onderzoek werd duidelijk wie verantwoordelijk waren voor de straatroof. De ouders van de twee verdachten werden op de hoogte gebracht. Het tweetal, 14 en 16 jaar beiden uit Amersfoort, meldde zich later op het bureau en werd aangehouden.