Politie Groningen

Zondag 28 februari 2010

Provincie Groningen, 28-02-2010

Man bekent drie fietsdiefstallen

GRONINGEN - Een 26-jarige man uit Groningen heeft bij de politie bekend dat hij in januari en februari drie fietsdiefstallen heeft gepleegd. De agenten troffen de man in eerste instantie eind januari op de Vismarkt in de stad aan. Hij reed op een mooie fiets en die had hij naar eigen zeggen voor 150 euro gekocht. Toen de dienders de fiets in beslag namen was de 26-jarige niet blij. Toen de politie de man gisteren wederom op een mooie fiets in de stad zagen rijden werd hij in de boeien geslagen. Op het politiebureau bekende hij drie fietsdiefstallen (in Groningen en Haren). In alle drie de gevallen betrof het mooie fietsen die niet op slot stonden. De politie waarschuwt fietseigenaren om hun rijwiel goed slotvast af te sluiten. Daarnaast zijn de agenten op zoek naar de eigenaren van twee spullen. De verdachte had namelijk bij zijn arrestatie een spelletje voor een spelcomputer en een ingepakt boek in cadeaupapier bij zich. Beide goederen zijn in de stad gekocht, maar niet door de verdachte. Hij verklaarde namelijk dat hij de spullen op zaterdag (gisteren) uit fietstassen aan het Hoornsediep heeft gestolen. De politie komt graag in contact met de eigenaren van deze spullen. Zij kunnen bellen op telefoonnummer 0900-8844.

Man aangehouden voor vernieling van fietsen

GRONINGEN - Een 19-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie aangehouden voor de vernieling van meerdere fietsen. Agenten waren op het Boterdiep bij een verkeersongeval aan het werk op het moment dat iemand riep: he, dat is mijn fiets!. De 19-jarige bleek tegen een willekeurig gestalde fiets te trappen. Kort daarvoor had hij dit ook al bij andere fietsen gedaan. Daarop werd de Groninger in de boeien geslagen. Bij de politie hebben zich al vier gedupeerden gemeld. De 19-jarige zit vast, de politie stelt een onderzoek in.

Mannen aangehouden voor mogelijke inbraak

GRONINGEN - Een 21-jarige man uit Groningen is zaterdagnacht door de politie samen met een 19-jarige plaatsgenoot aangehouden op een bouwterrein aan de Regattaweg in Groningen. Het tweetal was op het terrein waargenomen, waarna de politie werd geïnformeerd. Die trof na een zoektocht met een politiehond het tweetal op acht hoog in een van de woontorens aan. In de auto van het tweetal zagen de agenten een jerrycan met brandstof liggen. Mogelijk is deze jerrycan met inhoud van diefstal afkomstig. De laatste tijd zijn er vaker spullen gestolen op het terrein. De politie stelt een onderzoek in. Het tweetal zit vast.

Politie pakt alcomobilisten op

PROVINCIE GRONINGEN - Op meerdere plaatsen in de provincie Groningen heeft de politie zaterdagnacht gecontroleerd op het als bestuurder rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Hieronder de meest opzienbarende overtredingen van deze nacht.

Een 23-jarige man uit Aduard werd gecontroleerd op de Friesestraatweg bij Aduard. De automobilist bleek ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed te hebben. De man was twee jaar geleden al eens eerder gepakt.

Een 24-jarige man uit Middelstum viel op de MJ Bultenastraat in Uithuizen door de mand. De automobilist had ruim 1,1 promille alcohol in zijn bloed.

Een 52-jarige man uit Valthermond viel op de Aweg in Musselkanaal door de mand. De automobilist had ruim 1,3 promille alcohol in zijn bloed. Ook deze bestuurder werd enkele jaren geleden al eens door de politie betrapt. Hij moest toen zijn rijbewijs inleveren, hij moest deze nacht opnieuw zijn rijbewijs op het politiebureau achterlaten.

Een 21-jarige vrouw uit Veendam werd door agenten op het Prins Hendrikplein in Veendam gecontroleerd. De automobiliste viel op door haar sportieve rijstijl en sprak met dubbele tong. Zij had ruim 1,2 promille alcohol in haar bloed. Het rijbewijs van de 21-jarige is ingenomen.

Een 27-jarige man uit Stadskanaal werd op de Hoofdstraat in zijn woonplaats gecontroleerd. De bestuurder vertelde de agenten dat hij geen alcohol had gedronken. De test wees anders uit. De automobilist had ruim 1,2 promille alcohol in zijn bloed. Zijn rijbewijs mocht hij aan de agenten afgeven.

Beschonken bestuurder betrokken bij ongeval

VEENDAM - Een 33-jarige man uit Gieterveen is zaterdagnacht door de politie aangehouden op de N33 bij Veendam. De agenten troffen de automobilist bij zijn zwaar beschadigde auto aan. De auto stond in de middenberm, kennelijk was de man betrokken bij een eerder ongeval. Omdat de bestuurder rook naar het inwendig gebruik van alcohol besloten de agenten de man aan een eerste blaastest te onderwerpen. Uit de test bleek dat de man te veel alcohol gedronken had. Omdat de verdachte verwondingen had werd een tweede bloedproef door een GGD arts in de ambulance uitgevoerd. De 33-jarige is daarna meegenomen naar het ziekenhuis. De politie stelt een onderzoek in, de uitslag van de bloedproef laat nog even op zich wachten.

Mannen aangehouden voor mishandeling

WILDERVANK - Een 18-jarige man uit Wildervank is zaterdagavond samen met een 16-jarige plaatsgenoot door de politie aangehouden voor mishandeling. Het tweetal wordt ervan verdacht in een kroeg in Wildervank een 15-jarige plaatsgenoot te hebben geschopt en geslagen. De reden van de ruzie is nog niet duidelijk. Op aanwijzen van een getuige werd het tweetal door de agenten opgepakt. De politie stelt een onderzoek in.

Inzittenden gewond bij aanrijding

BELLINGWOLDE - Drie mensen uit Bellingwolde (man 57, vrouw 56, vrouw 24) zijn zaterdagmorgen gewond geraakt bij een eenzijdig ongeval op de Rhederweg. Op het moment dat de bestuurder van de auto, de man, het tankstation (voor hem rechts gelegen) passeerde schrok hij vermoedelijk van een automobilist uit tegenovergestelde richting. Deze automobilist was van plan het terrein van het tankstation op te rijden, gaf richting aan en kwam op zijn eigen rijbaan tot stilstand. Door nog onbekende reden heeft de 57-jarige automobilist op dat moment een stuurcorrectie gemaakt, is met de rechterwielen in de berm terecht gekomen en botste vervolgens na een tweede en derde stuurcorrectie tegen twee bomen. De drie inzittenden liepen door het ongeval verwondingen op. Het drietal is door een ambulance voor een onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft een uitgebreid sporenonderzoek ingesteld op de plaats van het ongeval. Daarbij zijn ook getuigen gehoord. De rijbaan is door de aanrijding ongeveer anderhalf uur afgesloten geweest.