Politie Drenthe

Politie zoekt getuigen van gewapende overval op juwelierszaak

Emmen, 28-02-2010 o Zaterdagmiddag omstreeks 15.00 uur vond er een gewapende overval plaats op juwelier Majkowski aan de Matissepassage in Emmen.

Over de overval

Twee mannen kwamen de zaak binnen en bedreigden personeel en klanten met een vuurwapen. De daders gingen er met geld en sieraden vandoor. De overval duurde slechts enkele minuten en niemand raakte gewond. Het is niet bekend hoe de daders zijn gevlucht en waar naartoe.

Signalement daders

Eén van de daders droeg een gewatteerde jas met een wit vlak en donkere mouwen en droeg een zwarte baseballcap. Dader twee droeg een lichtkleurige, mogelijk grijs sweatvest met capuchon. Beide mannen hadden een normaal postuur. Zij hadden een grote zwarte stoffen weekendtas bij zich, die één van de daders over zijn schouder droeg.

Over het politieonderzoek

De politie is gestart met een onderzoek en is op zoek naar getuigen die iets opvallends hebben gezien voorafgaand, tijdens of kort na de overval. Ook getuigen die aanslaan op het signalement van beide daders, al dan niet in combinatie met de grote zwarte stoffen worden verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. U kunt ook anoniem bellen via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.