Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg , 28-02-2010

Gestolen auto na achtervolging aangehouden

TILBURG: De politie heeft zaterdagmiddag twee 20-jarige Tilburgse jongens gearresteerd die verdacht worden van de diefstal van de Volkswagen Golf die zaterdagmorgen, terwijl de motor al draaide, vanaf de Hieronymusstraat werd gestolen.

Gisteravond werd een melding doorgegeven dat de inzittenden van een personenauto, merk Volkswagen Golf zich verdacht ophielden in de Landbouwstraat. Tijdens de controle van het kenteken bleek dat het hier om de eerder die dag gestolen auto moest gaan. Agenten zagen de auto rijden op de Berglandweg rijden, waarna er een achtervolging ontstond. De twee verdachten zijn op de Alpenlaan uit de nog rijdende auto gesprongen en vervolgens te voet de wijk ingevlucht. De auto reed daarna tegen een geparkeerde wagen aan. Agenten hebben de verdachten achtervolgd en aangehouden. Ze zijn in verzekering gesteld.

Waalwijker gearresteerd na huisvredebreuk en vernieling bij ex-vrouw

TILBURG: De politie heeft vanmorgen in de wijk Stokhasselt een 48-jarige Waalwijker aangehouden ter zake huisvredebreuk en
vernieling. Hij was de woning van zijn ex vrouw binnen gedrongen en had daar vernielingen aangericht. De verdachte is in verzekering gesteld.

Het slachtoffer verklaarde dat haar ex man vannacht rond 24.00 uur aan haar voordeur had staan vervelen. Hij was toen weggestuurd door de politie. Vanmorgen rond 07.00 uur stond hij er weer. Hij bleef maar bellen en schopte ook nog tegen de deuren en ramen. De vrouw was zo bang dat ze zich met de vier kinderen opsloot in de doucheruimte. Haar ex man is vervolgens via het dak van de schuur naar de achtertuin geklommen. Daarna vernielde hij de voordeur en drong de woning binnen. Hij is aangehouden en ingeloten.

Twee arrestaties rondom voetbalwedstrijd

TILBURG: Een 42-jarige Tilburger werd zaterdagavond bij Willem II aangehouden nadat hij tijdens een controle agenten beledigde. Een 17-jarige knul uit Venlo werd zaterdagavond rond 21.20 uur op de Ringbaan Zuid op het voorterrein van het stadion aangehouden. Hij wilde met een vriend de voetbalwedstrijd bezoeken. Hij had echter geen kaartje en geen ID bewijs bij zich. Voor dat laatste werd hij
aangehouden en kreeg hij een proces-verbaal.

Dronken automobilist gaat toch rijden ondanks rijverbod

TILBURG: Een 33-jarige man uit Nijmegen is vannacht nadat hij een rijverbod had gekregen toch met zijn auto gaan rijden. Hij was onder invloed van alcohol. Hij blies 575 ugl en is nu ook zijn rijbewijs kwijt.

Een politieman zag vannacht rond 04.20 uur op het fietspad van de Reeshofdijk een auto geparkeerd staan. Hij zag dat er personen in de auto zaten. De bestuurder, vertelde dat hij net weg wilde rijden om naar huis te gaan. De man was had bloeddoorlopen ogen en rook naar alcohol. Na een blaastest kreeg hij van de agent een rijverbod. Even later zag dezelfde agent de auto vanaf de Reeshofdijk links af de Zwartvenseweg op rijden. De Nijmegenaar zat ondanks het rijverbod toch achter het stuur. Hij heeft een proces-verbaal gekregen.

Zes arrestaties tijdens horecatoezicht in Tilburgs uitgaanscentrum

TILBURG: De agenten belast met het horecatoezicht in het Tilburgse uitgaanscentrum hebben vannacht zes aanhoudingen verricht. Tot 01.30 uur was het een rustige dienst. Daarna moest de politie bij enkele opstootjes in actie komen. Op de Paleisring ontstond even een grimmige sfeer bij de aanhouding van een 21-jarige Tilburger.

Rond 01.40 uur werd een van de horeca agenten op de Paleisring beledigd door een 21-jarige Tilburger. De politieman herkende de Tilburger omdat die eerder op de avond ook al betrokken was bij een opstootje in een café op de Paleisring. De zaak werd toen gesust. De agenten besloten de verdachte voor de belediging aan te houden. De verdachte verzette zich hevig. Er moest pepperspray ingezet worden om hem onder controle te krijgen. Tijdens deze actie werd ook een 19-jarige Tilburger aangehouden die zich met de aanhouding bemoeide en de agenten belemmerde. In zijn kleding werd ook nog een boksbeugel aangetroffen. Voor dezelfde zaak werd een 19-jarige vrouw door een andere bezoekster mishandeld. Zij kreeg daarbij glasscherven in haar gezicht en moest in het ziekenhuis worden behandeld. De politie moet deze zaak nog verder uitzoeken.

Twee Tilburgers van 21 en 22 jaar werden respectievelijk op de Spoorlaan en Heuvelring opgepakt nadat zij agenten beledigd hadden. Een 19-jarige Tilburger werd op het Pieter Vreedeplein aangehouden nadat hij een 19-jarige stapper in het gezicht had geslagen.

Een agressieve 28-jarige Tilburger werd omstreeks 01.45 uur op de Heuvelring aangehouden. Hij had zich misdragen in een horecazaak en was buiten gezet. Buiten bleef hij de openbare orde verstoren. Agenten moesten pepperspray inzetten om de man onder controle te krijgen.

Brandweer stut deel van dak winkelcentrum

BERKEK-ENSCHOT: De brandweer heeft zaterdagmiddag een gedeelte van de overkapping van het winkelcentrum Eikenbosch gestut vanwege
overvloedige regen waardoor water op het dak bleef liggen. Het betreffende gedeelte werd met linten afgezet. Door de eigenaar van het winkelcentrum zou een aannemer gewaarschuwd worden om verdere
maatregelen te nemen. De actie van de brandweer volgde na een melding rond 14.00 uur van een bezoeker van het winkelcentrum die zag dat een deel van het dak aan het doorbuigen was omdat er teveel water op bleef liggen.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-02-2010 12:45 | © Regio Midden en West Brabant |