Politie Gelderland-Midden

Taxichauffeur op de vuist met agent

Publicatiedatum: 28-2-2010 13:16:26

ARNHEM - Een 53-jarige taxichauffeur uit Velp is in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari op het Willemsplein in Arnhem op de vuist gegaan met een politieagent. De man werd daarbij aangehouden. Niemand raakte bij het incident gewond.

Twee agenten gaven de man rond half drie een bekeuring nadat ze gezien hadden dat hij door rood licht reed en een inrijverbod negeerde. Tijdens het bekeuringgesprek schold de taxichauffeur de agenten uit en dreigde hen te slaan. Nadat de man hiervoor gewaarschuwd was bleef hij doorgaan met het beledigen en bedreigen van de agenten, waarop hij werd aangehouden. Tijdens zijn arrestatie verzette hij zich hevig, waarbij het kans zag een van de agenten in het gezicht te slaan. De agent bleef evenwel ongedeerd. Met behulp van pepperspray werd de taxichauffeur overmeesterd. De man is in verzekering gesteld. (022362)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Minderjarige meisjes opgepakt na uitgeven vals geld
Publicatiedatum: 28-2-2010 13:15:30

ARNHEM - In Arnhem heeft de politie zaterdagavond twee minderjarige meisjes opgepakt op verdenking van het uitgeven van vals geld. Het gaat om een 14-jarige meisje uit Arnhem en een 16-jarig meisje uit Doorwerth.

De meisjes zouden bij een bushalte aan het Croydonplein geld gewisseld hebben bij een 16-jarige Arnhemse. Toen die vervolgens bij het instappen in de bus het geld aanbood bleek het om een vervalst biljet te gaan. Gewaarschuwde agenten wisten daarop even later de beide meisjes aan te houden. Een zestienjarige Arnhemmer, de broer van een van de verdachten, werd aangehouden toen hij agenten beledigde terwijl ze zijn zus thuis wilden aanhouden.
(022234 / 022241)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Doesburger en Velpenaar aangehouden bij caféruzie
Publicatiedatum: 28-2-2010 13:14:53

DIEREN - Een 35-jarige man uit Doesburg en een 31-jarige Velpenaar zijn in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 februari aangehouden bij een caféruzie in Dieren. Omstreeks half drie brak er ruzie uit onder een dertigtal cafébezoekers aan de Spoorstraat. Gewaarschuwde agenten die de ruzie wilden sussen sommeerden de betrokkenen weg te gaan om zo de rust op straat te kunnen herstellen. Voor de Doesburger bleek dit aan dovemansoren gezegd: de man weigerde weg te gaan en wilde een café binnen gaan om verhaal te halen. Bij een poging dit te verijdelen haalde de man uit naar een agent, waarop een worsteling ontstond. De Doesburger werd daarbij aangehouden. De 31-jarige Velpenaar zou volgens getuigen kort voor de komst van de politie een 24-jarige man uit Dieren hebben mishandeld. Ook hij werd aangehouden. Hierna keerde de rust terug. De Doesburger is in verzekering gesteld, de Velpenaar is in de loop van zondagochtend na verhoor vrijgelaten. (022374)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---

Uitgaansgeweld in Arnhem

Publicatiedatum: 28-2-2010 13:14:08

ARNHEM - De politie in Arnhem heeft in het weekend van 26 tot en met 28 februari te maken gehad met zeker drie gevallen van uitgaans geweld. In twee gevallen kwam het tot aanhoudingen.

Na een ruzie met een portier van een horecazaak hield de politie in de nacht van vrijdag 26 op zaterdag 27 februari op de Pauwstraat een 33-jarige Arnhemmer aan. De man zou zich in de zaak hebben misdragen en werd de zaak uitgezet. Daarbij zag een portier dat de man een fles drank in zijn achterzak had. Toen hij de Arnhemmer daarover aansprak zou de Arnhemmer de portier hebben geslagen. De portoer moest zich onder doktersbehandeling stellen.
Een 24-jarige man uit Sneek raakte zaterdagavond 27 februari gewond in een horecazaak aan de Korenstraat in Arnhem. Het slachtoffer kreeg het even voor middernacht aan de stok met een nog onbekende andere bezoeker, die hem met een glas in het gezicht zou hebben geslagen. Het slachtoffer moest in verband met zijn verwondingen naar het ziekenhuis. De dader is nog voortvluchtig.
In de vroege ochtenduren van zondag 28 februari werden op het Gele Rijdersplein twee inwoners van Geldermalsen (beiden 22 jaar) aangehouden wegens vernieling. De mannen zou volgens getuigen schade hebben veroorzaakt door tegen geparkeerde fietsen en bromfietsen op het Jansplein aan te trappen.
(022371/022407/022044)

voor nadere informatie:
Persloket Bureau Communicatie
Politie Gelderland-Midden
026 376 3050

---