Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van zondag 28 februari

Hoorn, 28-02-2010 o 14.00 uur

Overval op telefoonwinkel: getuigen gezocht

Enkhuizen, zaterdag 27 februari

Zaterdagmiddag vond rond 17.00 uur een overval plaats op een telefoonwinkel aan de Westerstraat. De eigenaar van de winkel was bezig te sluiten, toen er een man binnen kwam die hem bedreigde met een vuurwapen. De eigenaar moest allerlei spullen in tassen doen en ook het kasgeld. Nadat de winkel volgens de normale procedure was afgesloten moest de eigenaar naar zijn auto lopen. De overvaller liep ongeveer een meter achter hem. Langs restaurant van Bleiswijk en twee woningen kwamen zij bij parkeerplaats waar de auto geparkeerd stond. Het slachtoffer moest in zijn blauwe Alfa Romeo stappen terwijl de dader achterin stapte. Hij werd gedwongen via de N302 naar het Streekbos te rijden. Hier bleek een BMW te wachten met nog twee mannen erin. De spullen werden overgeladen in de BMW en de eigenaar werd achtergelaten.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Wie heeft iets verdachts gezien zaterdagmiddag bij de telefoonwinkel op de Westerstraat of heeft de eigenaar en de overvaller naar de auto op de parkeerplaats zien lopen? Of misschien heeft u de blauwe Alfa Romeo zien rijden met twee personen erin of de BMW met twee of drie personen?

Ook als er aan u mobiele telefoons of mini laptops worden aangeboden in het illegale circuit wordt uw informatie op prijs gesteld. Heeft u informatie, dan kunt u contact opnemen metde politie via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Dan kunt u bellen met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Poging straatroof: getuigen gezocht

Hoorn, zondag 28 februari

Een 20-jarige man uit Midwoud werd zondagochtend rond 03.40 uur bedreigd toen hij vanuit de stad richting park Risdammerhout fietste. Vlak voor de het tunneltje bij de Vredehofstraat stonden vier personen die hem en zij vriend, die achterop zat, tegenhielden. De vriend rende weg in de richting van het park. De 20-jarige man werd met een vuurwapen bedreigd en moest zijn geld afgeven. Toen er een auto langsreed moest het slachtoffer van zijn belagers weggaan. Deze auto was een zilverkleurige Hyundai. De 20-jarige man pikte zijn vriend op in het park en belde de politie.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Met name naar de bestuurder van de zilverkleurige Hyundai. Ook andere getuigen die mogelijk iets verdachts hebben gezien op of rond de Vredehofstraat zondagochtend rond bovengenoemd tijdstip worden verzocht contact op te nemen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Boerderij afgebrand

Anna Paulowna, zaterdag 27 februari

Een boerderij aan de Veerweg brandde in de nacht van vrijdag op zaterdag volledig uit. De brand begon rond 02.35 uur. Het pand met rieten, wat in verbouwing was, stond toen al volledig in brand. Er was niemand in de boerderij aanwezig. De brandweer kon rond 03.15 uur het sein brandmeester geven. Hierna moest er tot laat in de zaterdagochtend nageblust worden.

Bromfiets postbezorger gestolen

Heiloo, vrijdag 26 februari

Een 16-jarige uit Heiloo en een 15-jarige jongen uit Alkmaar werden vrijdagmiddag rond 13.45 uur aangehouden op de Schuine Hondsbosschelaan. Een postbezorger had op de Noordergeeststraat zijn bromfiets achtergelaten en was lopend post gaan bezorgen. Zijn brommer werd echter gestolen door de twee jongens. Zij waren weggereden richting het Heilooerbos. Er werd een zoekslag gemaakt. De twee jongens, die voldeden aan het signalement, werden aangetroffen op de Schuine Hondsbosschelaan. Bij hun verhoor op het bureau gaven zij toe de brommer te hebben weggenomen. Zij werden s middags weer heengezonden. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. De bromfiets werd in het Heilooerbos aangetroffen.

Getuigenoproep mishandeling (1)

Den Helder, zondag 28 februari

Een 31-jarige vrouw uit Den Helder werd zondagochtend rond 05.15 uur aangehouden op de Koningsstraat. Een 34-jarige vrouw uit Den Helder stond samen met een vriend in een eetgelegenheid te wachten aan de toonbank toen de 31-jarige vrouw hard tegen haar aanliep. De 34-jarige vrouw tikte haar op de arm en vroeg haar of ze uit wilde kijken. De vrouw ging hierop door het lint en begon te schreeuwen. Vervolgens sloeg zij de 34-jarige Helderse meerdere keren. Een portier haalde verdachte weg bij het slachtoffer en nam haar mee naar buiten. Daar werd zij overgedragen aan de politie. Bij haar aanhouding beet zij een agent in zijn hand.

De politie is voor haar onderzoek op zoek naar getuigen. Heeft u de mishandeling gezien of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Getuigenoproep mishandeling (2)

Den Helder, zondag 28 februari

Een 25-jarige man uit Den Helder werd zondagochtend rond 06.00 uur aangehouden op de Prins Willem Alexandersingel. De verdachte was uit geweest samen met zijn vriendin en een vriendin van haar. Hij was boos geworden omdat zijn vriendin met een andere man had staan praten. Bij zijn vriendin thuis pakte hij een mes uit de keukenlade en vertrok weer richting de stad. Hier werd hij door agenten gezien en weggestuurd omdat hij zich nogal agressief gedroeg. Teruggekomen uit de stad mishandelde hij zijn 22-jarige vriendin buiten op de Prins Willem Alexandersingel. Hij sloeg en schopte haar. Hierna schopte hij haar. Haar vriendin die net vertrokken was, omdat zij door de verdachte was weggestuurd, hoorde dat de 22-jarige vrouw werd mishandeld en belde 112. De verdachte werd ter plaatse aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Het mes werd door agenten in het zand aangetroffen.

De politie is op zoek naar mensen die mogelijk getuige zijn geweest van de mishandeling. Zij kunnen contact opnemen met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Aanhouding voor bezit balletjespistool en mes

Heerhugowaard, zaterdag 27 februari

Een 19-jarige man uit Heerhugowaard werd zaterdagochtend rond 01.30 uur aangehouden op de Middenwaard. Een getuige had gezien dat de verdachte bij de bioscoop een vuurwapen op de grond liet vallen en dit in de buddyseat van zijn bromfiets stopte. Hij belde de politie. De bromfiets werd aangetroffen bij de bioscoop en op aanwijzen van de portier kon de eigenaar worden achterhaald. Hij werd aangehouden. In de buddyseat van de bromfiets werd inderdaad een vuurwapen aangetroffen en ook een mes. Het vuurwapen bleek later een balletjespistool te zijn. Het bezit van een imitatievuurwapen is strafbaar. Zowel het pistool als het mes zijn in beslag genomen.

Man krijgt glas in gezicht

Schagen, zondag 28 februari

Een 17-jarige jongen uit Hippolytushoef werd zondagochtend rond 04.00 uur aangehouden op de Markt. De man had in een café ruzie gekregen met een 20-jarige man uit Schagen. Hierbij had de 17-jarige jongen de 20-jarige man een glas in het gezicht gegooid. Deze liep hierdoor dusdanige verwondingen op in zijn gelaat, dat deze gehecht moesten worden bij de huisartsenpost. De 17-jarige man werd aangehouden voor mishandeling en overgebracht naar het politiebureau.

Wegvluchtende bromfietser raakt rijbewijs kwijt

Hoorn, zondag 28 februari

Een 19-jarige bromfietser uit Hoorn raakte zondagochtend rond 03.00 uur zijn rijbewijs kwijt. De man kreeg een stopteken nadat agenten hadden gezien dat hij op de Roode Steen de hele rijbaan gebruikte waarna hij met aanzienlijke snelheid op de stoep klapte en slingerend wegreed. De bromfietser negeerde het stopteken. De agenten zetten de achtervolging in. De bromfietser reed over trottoirs en voetpaden en verdween na de Grote Oost uit het zicht. Ander agenten konden hem uiteindelijk aanhouden op de Holenweg. Hierbij veroorzaakte hij een verkeersongeval omdat hij terwijl hij werd ingehaald door de politieauto opeens linksaf sloeg. Hierbij kwam de bromfietser ten val. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier bleek dat hij onder invloed van alcohol was. Hij blies 595 ug/l. De toegestane hoeveelheid voor beginnend bestuurders is 90 ug/l. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Man slaat autoruit in met koevoet

Enkhuizen, zondag 28 februari

Een 21-jarige man uit Hoorn werd zondagochtend rond 03.30 uur aangehouden op de Florasingel in Bovenkarspel. De man was eerder met een groepje bij een benzinestation aan de Dolfijn in Enkhuizen. Daar bedreigde hij een jongen. Een 18-jarige man uit Venhuizen die hier ook met een groepje met de auto was kwam de bedreigde jongen te hulp. Toen de verdachte de jongen op de grond gooide en begon te schoppen greep de jongen uit Venhuizen in. Hij trok de verdachte weg. Deze rende echter naar zijn auto, waar hij een koevoet uithaalde. Hij liep richting de auto van de 18-jarige man en sloeg het achterraam in. De 18-jairge man werd boos en pakte de verdachte bij zijn nek. Deze kreeg echter hulp van de bestuurder van de auto waarin hij was gekomen. De verdachte vertrok met het groepje waarmee hij was gekomen met de auto. De politie, die inmiddels melding had gekregen van de schermutselingen bij het benzinestation, kon de auto met de inzittenden staande houden op de Florasingel in Bovenkarspel. De 21-jarige man werd aangehouden voor mishandeling en vernieling. De bestuurder van de auto bleek zonder rijbewijs te rijden. Hij krijgt hiervoor proces-verbaal.

Te koud om buiten te blijven

Den Helder, zaterdag 27 februari

Een 19-jarige man uit Den Haag werd zaterdagochtend rond 04.30 uur aangehouden op het Havenplein. De man had zichzelf toegang verschaft tot het cafetaria bij de veerboten door een ruit in te slaan. Via een beveiligingsbedrijf werd melding gedaan van vernieling van het raam. Binnen bleek de 19-jarige Hagenaar te zitten. Hij bleek te overnachten in een nabijgelegen hotel maar had zichzelf buitengesloten. Aangezien hij het te koud vond om buiten de blijven, had hij bij het cafetaria een ruit ingeslagen en was naar binnen gegaan. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij de verdere nacht verbleef.

Gestolen auto tegen muur aangereden: getuigen gezocht

Den Helder, zondag 28 februari

Zondagochtend reed rond 01.00 uur een personenauto tegen een muurtje van het parkeerdek aan de Sluisdijkstraat. De bestuurder en zijn bijrijder renden na het ongeval weg richting de Beatrixstraat. Dit werd door enkele getuigen gezien. De auto bleek gestolen te zijn. Het dashboard was weggebroken en er zat geen sleutel in het contact.

Heeft u iets verdachts gezien in de buurt van de Sluisdijkstraat of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie in Den Helder via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Drankrijders

Grootebroek, zaterdag 27 februari

Een 34-jarige beginnend bestuurder uit Grootebroek werd zaterdagochtend rond 04.45 aangehouden op de Raadhuislaan met zijn auto. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 395 ug/l. Dit is ruim boven de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Schagen, zaterdag 27 februari

Een 55-jarige automobilist uit Schagen werd zaterdagavond rond 21.15 uur aangehouden op de Hofstraat. De man bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies 680 ug/l. Dit is ruim driemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Zijdewind, zondag 28 februari

Een 18-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp moest zondagochtend zijn rijbewijs inleveren nadat hij was aangehouden op de Provinciale weg rond 05.30 uur. De man bleek beginnend bestuurder en blies 395 ug/l. Het rijbewijs van beginnend bestuurders wordt ingevorderd bij 350 ug/l.

Bergen, zondag 28 februari

Een 20-jarige beginnend bestuurder raakte zondagochtend zijn rijbewijs kwijt nadat hij op de Eeuwige Laan werd aangehouden rond 03.30 uur. De man blies 420 ug/l. Dit is ruim drieënhalf maal de toegestane hoeveelheid van 90 ug/l voor beginnend bestuurders. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Aanhouding voor broek laten zakken

Castricum, zondag 28 februari

Een 25-jarige man uit Castricum werd zondagochtend rond 02.50 uur aangehouden op de Dorpsstraat. De man kwam aanlopen toen agenten voor een horecagelegenheid stonden. Hij riep iets in de richting van de agenten, maar deze negeerden hem. Toen deman weer terug liep vond hij het nodig om ten overstaan van het gehele uitgaanspubliek zijn broek te laten zakken en zijn ontblote achterwerk te laten zien tegenover de agenten. De man werd aangehouden voor belediging.