Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Rotterdam, 28 februari 2010

PvdA Rotterdam tegen homodiscriminatie

Voor de PvdA telt iedereen mee. Iedereen moet gelijke kansen krijgen en elke vorm van discriminatie moet worden bestreden. De PvdA Rotterdam beantwoordde daarom de oproep van partijvoorzitter Lilianne Ploumen om aanwezig te zijn bij de protestmis in Den Bosch.

Protesteren
PvdA-gemeenteraadslid Claus Verbrugge bezocht vanochtend samen met zijn partner de mis in de Sint Jan in Den Bosch om te protesteren tegen het discrimineren van homo's binnen de katholieke kerk. "De behandeling van homo's en lesbo's is zo achterhaald. Daar moeten we ons tegen uitspreken. In deze tijd moet iedereen zijn geloof kunnen belijden op de manier die hij of zij wil," aldus Verbrugge.

Aanpakken
In Rotterdam is de afgelopen jaren al hard gewerkt aan de bestrijding van homodiscriminatie. Zo zijn ambtenaren die weigeren om homohuwelijken te sluiten niet meer welkom en wordt homogerelateerd geweld geregistreerd en aangepakt. "Ook is er aandacht voor het zichtbaar maken van de homo's en lesbo's in de stad. Daarom hebben we de Eurogames naar Rotterdam gehaald en varen we met een Rotterdamse boot mee op de Gaypride," stelt Verbrugge.

Doorzetten met voorlichting
Toch kan het in Rotterdam nog beter. Verbrugge maakt zich daarom, samen met zijn collega kandidaat-raadslid Winfred van den Bor hard voor het verplicht stellen van voorlichting op alle Rotterdamse scholen. "Er zijn nu te veel vooroordelen onder jongeren. Die kan je gemakkelijk terugdringen met voorlichting. Uit ervaring weten we dat het altijd een positief effect heeft," aldus Van den Bor.

Ook voor ouderen
Er moet meer aandacht naar roze ouderen. Zij worden te vaak gediscrimineerd en gepest in verzorgingstehuizen. Bijvoorbeeld door meer voorlichting aan bewoners en personeel, maar ook door roze dagprogramma's zodat ouderen uit verschillende tehuizen elkaar kunnen vinden.

Klik hier voor meer informatie of kijk op gayvote.nl en gaykrant.nl




Ingezonden persbericht