Inspectie Verkeer en Waterstaat


IVW tevreden over resultaten winterpendel

Nieuwsbericht | 28-02-2010

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW), het KLPD en de RDW controleerden zondag 28 februari bij de Belgische grens 45 terugkerende wintersportbussen. Hierbij zijn geen overtredingen van de arbeids-, rij- en rusttijden aangetroffen. Wel werden drie chauffeurs beboet vanwege technische gebreken aan de aanhangwagen. Een van deze aanhangwagens moest vanwege een gebroken as achterblijven.

Op vrijdag 19 februari controleerde de IVW touringcars die onderweg waren naar wintersportgebieden in Frankrijk en Andorra. Eén van de 25 gecontroleerde bussen mocht toen zijn reis niet vervolgen vanwege de technische staat van de bus.

Ook op zaterdag 27 februari waren IVW, KLPD en RDW actief in Limburg. Bij deze controle die gericht was op taxi- en busvervoer rondom Maatricht zijn zeven bussen en achttien taxi´s gecontroleerd. Bij de bussen zijn geen overtredingen geconstateerd. Van de achttien gecontroleerde taxi´s hadden er vier gladde banden waarvoor proces verbaal is opgemaakt. Twee taxichauffeurs werden beboet vanwege het niet juist invullen van de werkmap en één chauffeur vanwege het ontbreken van een werkmap.