Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

MSN.nl en SIRE lanceren 'aardige emoticons' op Nationale Complimentendag 2010

Amstelveen, 1 maart 2010 - Iemand een compliment geven of een ander aardig gebaar maken kan vanaf vandaag ook met speciale emoticons op Microsoft's MSN.nl. SIRE en MSN.nl hebben emoticons ontwikkeld die tekstballonnen bevatten met aardige boodschappen. MSN.nl gebruikers kunnen deze emoticons eenvoudig installeren en gebruiken in hun virtuele communicatie. Ook organisaties zoals ziekenhuizen en welzijnsorganisaties besteden vandaag aandacht aan de Nationale Complimentendag 2010.

Pim Slierings, directeur van SIRE: "Met onze Aardige mensen-campagne willen we Nederlanders zich ervan bewust maken dat een aardig gebaar maken helemaal niet moeilijk is. Ook het reageren op bijvoorbeeld een compliment is makkelijker dan veel mensen denken. Met de 'aardige emoticons' willen we dat doortrekken naar de digitale wereld".

Waarderingsspecialist Hans Poortvliet, 'aanjager' van de jaarlijks terugkerende Nationale Complimentendag, is verheugd met de aardige emoticons:"Een oprecht en persoonlijk compliment kost niets, maar heeft een enorm effect op de ontvanger. MSN.nl en SIRE maken het nu nog makkelijker om op de Nationale Complimentendag en nog veel langer daarna iemand te complimenteren. Als we vandaag allemaal minimaal drie mensen in onze omgeving oprecht en welgemeend complimenteren, dan moet je eens zien wat een bijzondere dag het wordt!". Nationale Complimentendag
Maandag 1 maart 2010 is het de achtste keer dat de 'Nationale Complimentendag' in Nederland wordt gehouden. Dit niet-commerciële initiatief spreidde zich de afgelopen jaren als een 'warme deken' over Nederland uit. Inmiddels is de Nationale Complimentendag op veel (scheur-)kalenders te vinden. Ook dit jaar krijgen de initiatiefnemers door het unieke, positieve en tijdloze karakter veel spontane bijval. Zo delen het Maasstad Ziekenhuis in Rotterdam en het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda speciale ansichtkaarten uit, waarmee patiënten en personeelsleden hun familie, vrienden en collega's persoonlijk kunnen complimenteren. Welzijnsorganisatie Perspect in IJsselmonde moedigt buurtbewoners aan om hun waardering uit te spreken voor de talenten van anderen door complimenterende buttons en ansichtkaarten uit te delen en door een grote Complimenten-Wall te maken. Dat is een muur met foto's van mensen die zich inzetten voor hun buurt.

SIRE-campagne Aardige mensen
Sinds medio januari worden op televisie, radio, in kranten en tijdschriften en op abri's op straat met een knipoog herkenbare situaties geschetst, waarin aardige mensen op onbegrip stuiten. Op de website van SIRE is een heuse "gebruiksaanwijzing" te vinden voor het omgaan met aardige mensen. Met deze campagne beoogt SIRE aardige mensen een hart onder de riem te steken én op een ludieke wijze handreikingen te bieden hoe mensen om kunnen gaan met aardige mensen.

Over SIRE
SIRE is een onafhankelijke stichting die zich ten doel stelt onderbelichte maatschappelijke onderwerpen publiekelijk bespreekbaar te maken en te agenderen bij burgers, opinieleiders en besluitvormers. SIRE is een initiatief vanuit de communicatiebranche. Iedereen die meewerkt aan de SIRE-campagnes doet dit belangeloos en zonder enige financiële vergoeding. SIRE heeft geen banden met de overheid of andere organisaties.




Ingezonden persbericht