Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom

Bergen op Zoom , 28-02-2010

Vier arrestaties in Steenbergen

STEENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond op de Visserstraat drie arrestaties verricht in verband met drugs- en wapenbezit. Agenten troffen tijdens de controle softdrugs, een busje pepperspray en een boksbeugel aan. Een vierde verdachte werd voor belediging aangehouden.

Agenten zagen rond 23.30 uur dat drie jongens in een inham tussen drie woningen aan het wildplassen waren. Agenten spraken het drietal daar op aan. Het ging om twee knapen uit Steenbergen (beiden 16 jaar oud) en een 17-jarige jongen uit Oud-Vossemeer. De agenten roken rondom de drie mannen een sterke henneplucht. Nabij een kliko lag een
opgefrommeld joint en een zakje hennep. Op een andere afvalbak lag vloei en tabak met op de grond een boksbeugel. De agenten vroegen de jongens hun spullen uit de zak te halen. Een van de jongens bleek ook nog een busje pepperspray bij zich te hebben. Ze werden daarop alle drie inzake de opium- en wapenwetgeving aangehouden. Ze zijn
vanmiddag na verhoor in vrijheid gesteld. tijdens dit onderzoek kwam er zich een andere 16-jarige Steenbergenaar mee bemoeien. Hij werd aangehouden voor belediging.

Politie onderzoekt overval woning

BERGEN OP ZOOM: Vannacht is omstreeks 05. 30 uur een 25-jarige bewoner van een portiekwoning aan de Meidoornlaan overvallen. Twee of drie overvallers drongen de woning binnen. Er is een geldbedrag
buitgemaakt.

Het slachtoffer verklaart dat hij wakker werd van glasgerinkel. Dit bleek achteraf van het inslaan van de ruit van de balkondeur te zijn. Hij stapte zijn bed uit en kleedde zich aan. In de hal van zijn woning zag hij twee mannen staan, waarvan er één met een vuurwapen dreigde. De overvallers dwongen hem op de grond te gaan liggen. Hij kreeg klappen en schoppen. De aangever had het gevoel dat er nog een derde persoon bij de overval betrokken waren. Er is een geldbedrag buit gemaakt.

De daders spraken onderling in een voor het slachtoffer vreemde taal. Het slachtoffer die enkele schrammen en verwondingen, onder meer aan zijn linkeroog, opliep, werd voor behandeling met een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.

Rood licht rijder onder invloed van alcohol

ROOSENDAAL: De politie heeft vannacht omstreeks 01.20 uur op de Antwerpseweg een 44-jarige man uit Bergen op Zoom aangehouden voor rijden onder invloed. De man blies 310 ugl. Agenten controleerden de automobilist omdat zij zagen dat hij op de Boulevard met de kruising Burgerhoutstraat door het rode licht reed. De bestuurder verklaarde vier glazen bier gedronken te hebben.

Boeteklant ontloopt straf niet

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond in een woning in de wijk Tuinwijk een 59-jarige man aangehouden die nog acht boetes had openstaan. Het gaat om een totaal bedrag van 933,76 euro (of zes dagen zitten) . Ook moet de man nog een onherroepelijk vonnis van 14 dagen uitzitten. Hij is ingesloten.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 28-02-2010 16:20 | © Regio Midden en West Brabant |