Politie Limburg-Noord

Twee verdachten aangehouden in verband met woninginbraak en voorbereiding plofkraak


Datum: 28-02-2010
Tijd bericht: 18:59
Plaats: Roermond
Vanmiddag omstreeks 17.oo uur heeft een arrestatie-eenheid van de politie twee verdachten kunnen aanhouden op de Celebesstraat. De 20-jarige bewoner en een 21-jarige man zonder vaste woon of verblijf plaats werden in de woning aangehouden op verdenking van een woninginbraak op 12 februari in Weert en betrokkenheid bij het voorbereiden van een plofkraak in Beegden op 25 februari.

De woninginbraak vond plaats aan het Oranjeplein in Weert waar onder andere een personenauto bij gestolen werd. Deze gestolen personenauto werd vervolgens gesignaleerd bij het incident wat plaats vond op 25 februari aan het Dorpsplein in Beegden. Enkele verdachten bereidde die dag een plofkraak voor bij een geldautomaat. Daar werden attributen, waaronder gasflessen, aangetroffen. De politie startte een zoekactie naar de inzittenden van deze personenauto waar ook een Duitse helikopter bij ingezet werd. Uiteindelijk vluchtten de inzittenden uit deze auto in Horn.

De politie onderzoekt tevens of deze verdachten betrokken zijn bij andere plofkraak die onlangs in de regio plaats vonden. Meer informatie kan over deze zaak op dit moment niet gegeven worden.