Landelijk Aktie Komitee Scholieren

NIEUWS

900.000 SCHOLIEREN VERTEGENWOORDIGEN?!

Ga in het LAKS-bestuur 2010-2011! We zijn nog hard op zoek naar kandidaten die vanaf juni 2010 willen vechten voor de rechten van schoolgaand Nederland. Ben jij een organisatorisch talent, retorisch wonderkind, politiek behendig of lijkt het je gewoon erg leuk? Doen!

Wat is het?
Het LAKS is een organisatie van, voor en dóór scholieren. Dit betekent dat er een bestuur is dat 3, 5 of 7 scholieren telt (de leden kiezen hoeveel). Daarnaast wordt het bestuur ondersteund door momenteel 4 medewerkers. Het bestuur verdeelt onderling portefeuilles en zal de lijn bepalen. Samen met de medewerkers wordt het beleid uitgevoerd. Je zal bijvoorbeeld gaan overleggen met de staatssecretaris, een themadag of actie organiseren, de media tijdens de eindexamens te woord staan of een beleidsreactie schrijven.

Je zult er redelijk wat tijd mee kwijt zijn; ons kantoor staat in Amsterdam en vaak heb je ook nog afspraken in de rest van Nederland. Je krijgt echter wel een vrijstelling voor lessen! Als je meer wilt weten over het bestuur, zie dan de functieprofielen of loop een dagje mee! Steven de Jong, huidige vice-voorzitter, kan je alle info geven. Mail . of bel 06-41820631!

Procedure
De leden van het LAKS kiezen vanzelfsprekend het bestuur. Dit zal gebeuren op de Algemene Ledenvergadering in april 2010. Je zal hier o.a. een speech moeten houden. Daarnaast wordt het aanbevolen te solliciteren bij de SollicitatieCommissie (SoCo). Zij spreken, na het schrijven van een brief, enkele casussen en een persoonlijk gesprek een advies over je uit naar de leden. Meer info hierover kan je hier lezen, of via . ontvangen. NB: je moet vóór 28 februari 12:00u gesolliciteerd hebben middels het aanmeldformulier!

Meer info
Als je meer wilt weten, snuffel dan eerst eens rond op onze site en kom eens kijken op de volgende activiteit (zie de agenda). Je kan voor info over het bestuur en een (mid)dagje meelopen altijd terecht bij Steven, huidig vice-voorzitter/penningmeester via . en 06-41820631. Schroom niet contact op te nemen! Zeker als je twijfelt. Voor de sollicitatieprocedure kan je mailen naar ..

Aanmelden dus, als jij iets wilt betekenen voor je medescholieren! En we zijn vooral hard op zoek naar vmbo-bestuursleden.