Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Groningen, 11 februari 2010

Definitieve line-up NACHTTIEN in Groningen

Op 3 maart zijn er in Groningen, de allerjongste stad van Nederland, verkiezingen voor de gemeenteraad. Onder het motto Speak up and dance nodigen de gemeente Groningen en het Groninger Forum alle nieuwe kiezers tussen 18 en 22 jaar uit voor een groot verkiezingsfeest op dinsdag 2 maart: NACHTTIEN. Tijdens NACHTTIEN zijn optredens te zien van onder anderen DIO, The Partysquad, Nick & Simon en dj Korsakoff. Daarnaast kunnen de feestgangers meedoen aan talkshows, (motor-)rijlessen, dance acts, een quiz en nog veel meer. Host van deze bijzondere avond is Lange Frans.

Speak up and dance! Feestlocatie=stemlokaal

Uiteraard kan er tijdens het feest ook gestemd worden. Het unieke NACHTTIEN-stembureau opent om klokslag 00.00 uur zijn deuren voor de nieuwe kiezers van Groningen met een hiphopshow van The Underground Danceclass Company.

Waarom NACHTTIEN
Tijdens de verkiezingen van 3 maart komt er een grote groep jonge mensen bij die voor het eerst gebruik kan maken van het democratisch recht te stemmen voor de gemeenteraad van de eigen stad. Het Groninger Forum en de gemeente Groningen willen juist deze jongeren bewustmaken van hun stemrecht en hen erop wijzen dat er ook voor jong Groningen wel degelijk iets te kiezen valt. Daarom organiseren zij op de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen het verkiezingsfeest NACHTTIEN. NACHTTIEN krijgt het karakter van een inwijding of een rite de passage. Wie achttien jaar of ouder is, is voor de wet meerderjarig. Bij die leeftijd horen nieuwe rechten en mogelijkheden. Vanaf dan mag je stemmen, een rijbewijs halen en gokken.

NACHTTIEN
Dinsdag 2 maart, v.a. 20.30 uur
De Oosterpoort, Groningen
Gratis entree voor nieuwe kiezers van Groningen, voor anderen is de entree ¤ 5,- Kaartverkoop aan de deur, alleen op de avond zelf
Meer info op www.nachttien.nl

NACHTTIEN wordt georganiseerd door het Groninger Forum in samenwerking met de gemeente Groningen en het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijkrelaties.


- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

Groninger Forum
Het Groninger Forum wordt een ontmoetingsplaats en dynamisch centrum voor informatie, cultuur, actualiteit en geschiedenis. Het is een centrum van verdieping, educatie, ontspanning, debat en reflectie voor iedereen. Voordat het nieuwe gebouw van het Groninger Forum aan de oostkant van de Grote Markt in Groningen is gerealiseerd (naar verwachting zal dat in 2016 zijn), worden al spraakmakende projecten georganiseerd waarin partijen van binnen en buiten het Groninger Forum participeren.



Ingezonden persbericht