Gemeente Valkenswaard

woensdagmiddag

Gratis sporten op woensdagmiddag

Vanaf woensdag 3 maart kunnen leerlingen van de Valkenswaardse basisscholen terecht op een van de Valkenswaardse sportparken om daar gratis te sporten. De leerlingen kunnen zelfstandig bepalen hoe ze actief bezig willen zijn (bijvoorbeeld voetbal, slagbal, tikspel, etc).

Op deze manier wil de gemeente de jongeren de mogelijkheid bieden om samen met klasgenoten in een uitdagende omgeving te sporten en te bewegen. Naast het feit dat sporten leuk is om te doen, levert het een belangrijke bijdrage aan de gezondheid en persoonlijke ontwikkelingen van kinderen.

Medewerkers aanwezig
Deskundige medewerkers zullen tijdens deze woensdagmiddagen van 14.00 uur tot 15.30 uur aanwezig zijn om verschillende activiteiten te begeleiden en om toezicht te houden. In de aanloop van bepaalde schooltoernooien (voetbaltoernooi van de Valk, handbaltoernooi van VHC, etc.), die door verschillende verenigingen georganiseerd worden, zal er tijdens deze middagen extra aandacht besteed worden aan deze sporten.

Gratis deelname
Aan deze naschoolse sportactiviteiten kunnen alle Valkenswaardse basisschoolkinderen van groep 5 tot en met 8 gratis deelnemen. Vanwege de verwachte drukte zijn de basisscholen in drie groepen verdeeld. Meer informatie vindt u in onderstaande tabel. Binnenkort ontvangen alle leerlingen op de basisscholen informatie over deze naschoolse sportactiviteit. Bij slecht weer kan de activiteit ingekort of afgelast worden. Op onze website zullen deze (eventuele) afgelastingen bekend gemaakt worden.

Meer informatie
Voor meer informatie over dit initiatief kunt u contact opnemen met de medewerker programma Buurt-Onderwijs-Sport , René Hendrikx, telefoon 040-2083469 of rhe@valkenswaard.nl.

School

Datum

Locatie

BS de Schepelweyen
BS Agnetendal
BS de Belhamel
BS St. Martinus

3 maart, 24 maart, 21 april, 26 mei, 16 juni

Voetbalvereniging Dommelen

BS de Zonnewijzer
BS de Windroos
BS de Dorenhagen
BS de Pionier

10 maart, 31 maart, 28 april, 2 juni, 23 juni

Voetbalvereniging Valkenswaard

BS de Vlaswiek
BS de Smelen
BS 't Smelleken

17 maart, 7 april, 19 mei, 9 juni

Voetbalvereniging de Valk

BS St. Servatius

17 maart, 7 april, 19 mei, 9 juni

Voetbalvereniging BES