Gemeente Stadskanaal

De gemeente Stadskanaal houdt op woensdag 3 maart een speciale verkiezingsavond in sporthal De Spont in Stadskanaal. Vanaf 21.00 uur kunnen belangstellenden daar terecht voor de uitslagen van de gemeenteraadsverkiezingen.

De verkiezingsavond gaat gepaard met gesprekken met plaatselijke politici. Aan de verkiezingen doen acht partijen mee. Vijf daarvan (PvdA, CDA, ChristenUnie, Gemeentebelangen en VVD) zijn momenteel in de raad vertegenwoordigd. Drie anderen (D66, GroenLinks en de SP) zijn dat nu nog niet.

Aangezien er deze keer met stempotloden moet worden gestemd bij de verkiezingen, wordt de einduitslag pas na middernacht verwacht. Burgemeester Galama van Stadskanaal zal, voor de eerste keer, deze einduitslag bekend maken. De nieuwe gemeenteraad wordt op 11 maart geïnstalleerd; op 8 maart neemt de oude raad afscheid.

Aan de verkiezingsavond op 3 maart wordt muzikaal meegewerkt door de band The Jackdaws uit Stadskanaal. Zij hebben dit te danken aan de veiling voor Serious Request, eind vorig jaar. De hoogste bieder kon een optreden van The Jackdaws winnen en dat bleek de gemeente Stadskanaal te zijn.

* 22 februari 2010