Gemeente Grave

Beperking parkeren; Verhuizing platanen Hofplein en archeologie

Op woensdag 3 en donderdag 4 maart worden de veertien platanen van het Hofplein verwijderd. De plaats waar deze bomen nu staan, wordt ingevuld met winkels en woningen. Verplaatsing van de bomen moet nu gebeuren want anders gaan de bomen te veel wortel schieten. De bomen worden uit de grond gehaald en in grote kuipen geplaatst. Bomen in kuipen zullen tijdelijk worden opgeslagen op tuinderscomplex De Driessen aan de Vegetasscheweg. Zodra Bijl/Hofplein bebouwd is, zullen de bomen een nieuw plekje krijgen in het centrum van Grave.

Â

Route

Het transport van de platanen vindt plaats via de Hoofschestraat â Klinkerstraat â Brugstraat (tegen het verkeer in) â N321 richting Cuijk. Op 3 en 4 maart verzoeken wij u niet te parkeren op het Hofplein, in de Klinkerstraat en de Brugstraat. Dit zal worden aangegeven met borden. De werkzaamheden duren circa 2 dagen en worden uitgevoerd door Kuppen boomverzorging uit Mill.

Â

Archeologie

Vanaf 8 maart zullen archeologische verkenningen plaatsvinden op de plaats waar de platanen hebben gestaan. Het terrein wordt daarvoor afgezet. Parkeren op het Hofplein is dan niet meer mogelijk. De weekmarkt blijft echter tijdens het onderzoek op de huidige locatie aanwezig.

Â

Â

Meer informatie

Projectbureau (0486) 477 277 of Kuppen boomverzorging tel. 0485-455557. Kijk voor algemene informatie over de ontwikkeling van de centrumplannen ook op www.hartvangrave.nl.

Â