Gemeente Brummen


Uitslagenmanifestatie op 3 maart

(Oorspronkelijke publicatie datum: 25-02-2010)

Alle stemgerechtigden kunnen op woensdag 3 maart aanstaanden hun stem uitbrengen. Na afloop van de verkiezingen vindt de uitslagenmanifestatie plaats. Vanaf het moment dat de stembussen worden gesloten - en dat is 21 uur - bent u van harte welkom in de centrale hal van het gemeentehuis. Daar worden alle uitslagen bekendgemaakt van de dertien stembureaus. Aan het eind van de avond (naar verwachting rond 23 uur) maakt burgemeester Niels Joosten de totaaluitslag van de gemeenteraadsverkiezingen bekend.

In de centrale hal staat ook een tv-scherm waarop de uitslagen van andere gemeenten in ons land kunnen worden gevolgd. Lokale omroep RTV Veluwezoom verzorgd een rechtstreeks radioprogramma over de verkiezingen vanuit het Brummense gemeentehuis. Drankjes, hapjes en gezellige achtergrondmuziek zorgen voor extra gezelligheid.

Verkiezingsnieuws
Op deze pagina kunt u de komende week nog terecht voor algemene informatie over de gemeenteraadsverkiezingen. Zodra de uitslag van de verkiezingen voor een nieuwe gemeenteraad voor de gemeente Brummen bekend is, is deze te lezen op deze website.

Op weg naar nieuwe raad
Op basis van het aantal stemmen worden de negentien zetels verdeeld en wordt de nieuwe gemeenteraad gevormd. De nieuwe raadsleden worden in een bijzondere openbare raadsvergadering op donderdag 11 maart geïnstalleerd. Een dag eerder neemt de oude raad afscheid, nadat eerst nog de zogeheten geloofsbrieven van de nieuwbenoemde raadsleden zijn onderzocht. Na de verkiezingen gaan de lokale partijen onderhandelen over het beleid voor de komende vier jaar en wordt er een coalitie gevormd tussen de partijen die de wethouders gaan leveren voor het dagelijks bestuur van de gemeente, het college van B&W. De gemeenteraad benoemt de wethouders.