Gemeente Etten-Leur

Presentatie uitslag gemeenteraadsverkiezing door Gemeente en LocalFM samen

Gemeente en LocalFM maken samen live-radiouitzending

Presentatie uitslag gemeenteraadsverkiezing

De gemeente Etten-Leur en de lokale omroep LocalFM verzorgen samen op woensdagavond 3 maart aanstaande in de publiekshal van het Stadskantoor de presentatie van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezing, die op die dag wordt gehouden.

Verwacht wordt dat de einduitslag van de stemming pas rond middernacht bekend gemaakt kan worden, maar belangstellenden zijn vanaf 21.00 uur welkom via de ingang aan de Roosendaalseweg 4. De presentatie wordt ook live uitgezonden via LocalFM op de frequentie 105.7 FM (ether) of 92.9 FM (kabel).

Na het sluiten van de stembureaus om 21.00 uur en het tellen van de stemmen, worden de uitslagen gepresenteerd op een groot projectiescherm in de publiekshal. Daarvoor en daarna verzorgt LocalFM vanuit het Stadskantoor een speciale radio-uitzending met voor- en nabeschouwingen en met interviews.

Op dinsdagavond 2 maart, van 19.30 tot 22.30 uur maakt LocalFM een live-verkiezingsuitzending vanuit grand café De Burgemeester op de Markt. De Etten-Leurse lijsttrekkers worden dan bevraagd over actuele thema's en ook voor het publiek is er gelegenheid om aan hen vragen te stellen dan wel met de lijstaanvoerders in debat te gaan.

Beperkte dienstverlening op 3 maart

Omdat de publiekshal van het Stadskantoor in gereedheid moet worden gebracht voor de verkiezingsavond, kan er op 3 maart bij de gemeentelijke publieksbalies en in het informatiecentrum enige hinder worden ondervonden. Overigens dient er de gehele dag rekening te worden gehouden met een beperkte dienstverlening, omdat veel ambtenaren dan zijn ingezet op de stembureaus.

Jongeren

Burgemeester mevrouw H. van Rijnbach-De Groot heeft deze week aan 380 jongeren in Etten-Leur die voor de eerste keer mogen stemmen, een brief gestuurd, waarin zij hen dringend oproept om gebruik te maken van het kiesrecht. "Dat is een belangrijk recht", zo schrijft de burgemeester, "Jij kunt meebeslissen over de samenstelling van de gemeenteraad in de periode 2010-2014".

Mevr. Van Rijnbach wijst erop, dat de gemeenteraad beslist over onderwerpen die de plaatselijke gemeenschap direct aangaan, zoals woningbouw, huisvesting, cultuur, sport en verkeer. "Toch allemaal zaken, waarvan je wilt dat ze goed behartigd worden en daarom is het belangrijk dat jij jouw juiste vertegenwoordiger kiest", aldus de burgemeester.

Kandidatenlijsten

Deze week is ook het overzicht van kandidaten voor de nieuwe gemeenteraad huis-aan-huis verspreid, zodat iedereen daarvan kennis kan nemen. Mocht iemand onverhoopt de kandidatenlijst niet hebben ontvangen, dan kan een exemplaar ervan worden afgehaald in het informatiecentrum in het Stadskantoor.

Onder andere in het informatiecentrum en in de bibliotheek zijn er ook kandidatenlijsten beschikbaar voor slechtzienden en blinden in grootschrift en in braille.

Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076

info@etten-leur.nl