Gemeente Sneek


thuiszorg in sneek

Aftrap leerwerkproject Thuiszorg in Sneek

De feestelijk aftrap van het leerwerkproject van de Thuiszorg Zuidwest Friesland vindt op woensdag 3 maart om 11.30 uur plaats bij ROC De Friese Poort aan de Harste in Sneek. De aftrap wordt verricht door burgemeester Th. R. Piersma van de gemeente
Wûnseradiel en wethouder A. Ekhart van de gemeente Sneek.

Doel van het project is om mensen met een uitkering de kans te geven om werkervaring op te doen en een diploma te halen. Omdat mogelijk te maken werken acht gemeenten (Sneek, Bolsward, Nijefurd, Littenseradiel, Lemsterland, Wymbristeradiel, Wûnseradiel en Gaasterlân-Sleat), de Thuiszorg Zuidwest Friesland, Empaselect en ROC De Friese Poort samen.

Zij hopen uiteindelijk 20 to 25 werkzoekenden te begeleiden naar een vaste baan in de thuiszorg.In eerste instantie gaat het om een opleiding tot zorghulp op het niveau mbo-1 met daarbij een baangarantie voor minimaal 14 uur per week. Alle deelnemers hebben vooraf een uitgebreide testperiode gehad op het Test- en Trainingscentrum van Empaselect.

Thuiszorg Friesland voldoet met dit project aan de eis om 5 procent van het beschikbare aanbestedingsbedrag voor zorg te besteden aan de inzet van werkzoekenden. De gemeenten leveren de gegevens aan van de werkzoekenden, Empaselect voert de selectiegesprekken, De Friese Poort verzorgt de opleiding en Thuiszorg neemt de mensen voor minimaal een jaar in dienst.