Gemeente Oost-Gelre


Oost Gelre: 3 maart bekendmaking voorlopige uitslagen in Stadhuis Groenlo

De verkiezingsavond van Oost Gelre wordt op 3 maart gehouden in het Stadhuis in Groenlo. Omdat Nederland weer met het rode potlood stemt worden de uitslagen pas later op de avond verwacht. Daarom begint de avond om 21.30 uur en loopt het programma door tot rond middernacht.

Op 3 maart kan iedereen vanaf 18 jaar zijn of haar stem uitbrengen in één van de 18 stemlokalen in Oost Gelre. Dat gebeurt dus met het rode potlood en de stemmen worden weer handmatig geteld. Tijdens de verkiezingsavond worden de resultaten per stembureau verwerkt. Die worden op een groot scherm weergegeven en van commentaar voorzien. Overigens gaat het hier wel om een voorlopige uitslag op partijniveau. Maar het geeft natuurlijk wel een indicatie wat betreft de verdeling van de zetels voor de gemeenteraad.

De uitslag op kandidatenniveau, dus wie uiteindelijk voor de gemeenteraad is gekozen, laat langer op zich wachten en wordt in de loop van de volgende dag (donderdag 4 maart) bekend gemaakt. Dat latere tijdstip heeft alles te maken met het handmatig tellen, dat veel tijd en zorgvuldigheid vraagt. Alle uitslagen zijn op dat moment nog onder voorbehoud. De officiële vaststelling van de uitslag is op 5 maart om 10.00 uur.

Het belooft in ieder geval een spannende verkiezingsavond te worden. Radio Gelre FM-presentator Otto Roerdink zal de diverse uitslagen aan elkaar praten en reacties binnenhalen van politici en kandidaten. Iedereen is die 3e maart vanaf 21.30 uur van harte welkom om even een kijkje te komen nemen. Voor een kopje koffie en een drankje en hapje tussendoor is gezorgd.

De uitslagen zijn op de verkiezingsavond en daarna ook te volgen via de website www.oostgelre.nl.