Gemeente Loppersum

Verkiezingsavond in het gemeentehuis te Loppersum

Loppersum, 25 februari 2010

Op 3 maart a.s. openen wij vanaf 21.00 uur de deuren van het gemeentehuis voor de zogenaamde verkiezingsavond. Belangstellenden zijn welkom om onder het genot van een hapje en een drankje de tussentijdse uitslagen op partijniveau te volgen. Naast de uitslagen van onze gemeente, zijn de landelijke verkiezingsuitslagen bij ons te volgen op een beeldscherm in de Raadzaal.

Â

Voorlopige uitslag

De stembureau's sluiten om 21.00 uur. Vanaf dan kunnen de leden van de zeven stembureau's beginnen met het tellen van de stemmen. Er zijn extra tellers ingezet om het tellen van de stemmen te bespoedigen. De gemeente Loppersum heeft 8163 kiesgerechtigden. De verwachting is dat de voorlopige uitslag van onze gemeente pas na middernacht bekend is. We sluiten de deuren van het gemeentehuis om 00.00 uur of 30 minuten na bekendmaking van de laatste uitslagen.

Â

Officiële bekendmaking van uitslag

Op 5 maart a.s. om 10.00 uur is er in het gemeentehuis een openbare zitting van het centraal stembureau. In deze zitting wordt de definitieve uitslag van de verkiezing van de leden van de gemeenteraad van Loppersum bekendgemaakt.