Gemeente Boskoop


PERSBERICHT 10.11 - Open huis verkiezingsavond

Beleef de verkiezingsuitslag live mee!
De gemeente nodigt u uit voor de verkiezingsavond

Woensdag 3 maart aanstaande zijn de gemeenteraadsverkiezingen. Op deze dag kunnen alle kiesgerechtigde Boskopers tussen 07.30 uur `s ochtends en 21.00 uur 's avonds stemmen voor de nieuwe gemeenteraad. Na afloop van de verkiezingen is er open huis in de raadzaal van het gemeentehuis. Alle kiezers zijn van harte welkom om vanaf 21.00 uur live de voorlopige uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen mee te maken.

Tijdens de avond worden de voorlopige uitslagen van de negen afzonderlijke stembureaus bekend gemaakt. Later op de avond hoopt burgemeester Rijsdijk de voorlopige uitslag van de verkiezingen voor de gehele gemeente te presenteren. De in Boskoop getogen Johnny Verger (pseudoniem van Hans Koster) treedt die avond op. Hij wordt begeleid door Karin Thoms met trekzak en Ronald Barends op saxofoon en klarinet.

Omdat er met de hand wordt geteld, duurt het langer voordat de resultaten bekend zijn. Op de verkiezingsavond wordt daarom alleen een voorlopige uitslag van het aantal stemmen per partij bekend gemaakt. De definitieve uitslag en ook de namen van de gekozen raadsleden worden op 5 maart 2010 bekend gemaakt in een openbare zitting van het centraal stembureau.