Gemeente Hoogeveen

Gemeente Hoogeveen houdt uitslagenavond raadsverkiezingen

De gemeente Hoogeveen houdt woensdag 3 maart in het raadhuis een grote verkiezingsavond. Dan worden de uitslagen van de raadsverkiezingen bekendgemaakt. De verkiezingsavond is voor iedereen vrij toegankelijk, voor politici- en niet-politici. De deur van het raadhuis staat open vanaf 20.30 uur.
De stembureaus zijn woensdag tot 21.00 uur open. De leden van de 31 stembureaus gaan onmiddelllijk na sluiting aan de slag met het tellen van de stemmen. De uitslagen worden zo snel mogelijk doorgegeven aan het raadhuis.

Uitslagen op scherm

Zodra de uitslagen zijn verwerkt, worden ze per stembureau geprojecteerd op een groot scherm in de Burgerzaal. Daarbij wordt een vergelijking gemaakt met de uitslag van vier jaar geleden. Ook worden tussendoor totalen gepresenteerd, zodat de `race' goed te volgen is. Burgemeester Helmer Koetje is een van de presentatoren van de uitslagen. De eerste uitslagen worden tussen half tien en tien uur verwacht.
In de Burgerzaal komen twee televisies voor het volgen van de verkiezingen op landelijk en regionaal niveau.

Uitslagen via internet

Ook buiten het gemeentehuis is het verloop van de plaatselijke verkiezingsstrijd op de voet te volgen. De uitslagen worden meteen op de website van de gemeente geplaatst. Ga naar
www.hoogeveen.nl/verkiezingen of klik op de verkiezingsbutton op de homepage van de gemeentelijke website.

Interviews Hoogeveensche Courant

De Hoogeveensche Courant verleent medewerking. Hoofdredacteur Jan Koers en verslaggever Henri Scholing laten kandidaatraadsleden reageren op de verkiezingsuitslagen. Radio Hoogeveen verzorgt een rechtstreekse uitzending vanuit het raadhuis.

31 raadsleden

Voor de gemeenteraad moeten woensdag 31 leden worden gekozen. Er doen negen partijen aan de verkiezingen mee. Dat zijn CDA, ChristenUnie, D66, Gemeentebelangen Hoogeveen e.o., GroenLinks, PvdA, SGP, SP en VVD.