Gemeente Lelystad

Verkiezingslessen op ROC voor jongeren

Maandag 1 maart 2010

Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart geeft de Jongerenraad Lelystad (JRL) dinsdag 2 maart speciale verkiezingslessen op het ROC voor jongeren.

Zetje geven om te stemmen

Op deze manier hoopt de JRL jongeren net dat laatste zetje te geven om te gaan stemmen, want stemmen hoort in een moderne stad. ''Ook jonge Lelystedelingen moeten gemotiveerd worden om te gaan stemmen. Het is belangrijk dat zij maatschappelijk en politiek geparticipeerd zijn'', aldus de voorzitter Charlotte Maris van de JRL.

Inhoud stemvoorlichting

De lessen die op het ROC gegeven zullen worden zullen uiteenlopende onderwerpen hebben met betrekking tot de gemeentepolitiek:
* Hoe werkt het binnen de Gemeenteraad?

* Wat voor rol hebben jongeren in de politiek?
* Welke partijen zijn er?

* Waar staan de partijen voor?

* Wat is goed voor Lelystad?

Dit zijn vragen waarop antwoord gegeven zal worden tijdens de lessen. Ook wordt er wat verteld over het belang van stemmen.

Word lid van de Jongerenraad

Ben jij tussen de 12 en 24 jaar, en zou jij plaats willen nemen binnen de Jongerenraad? Vind jij alles wat er in Lelystad gebeurt belangrijk? Wil jij niet alleen denken maar doen? Stuur een email voor een naar de office-manager van de Jongerenraad, Eke Brouwer (e.brouwer@jongerenraad-lelystad.nl).
Tevens is de Jongerenraad niet alleen opzoek naar nieuwe Raadsleden, maar ook naar Collegeleden. Jaarlijks worden er maximaal acht collegeleden aangesteld als collegelid binnen de Raad.
---